Dvacet let na scéně

Krátce poté, co Česká republika oslavila dvacet let svobody a demokracie, slaví také OVB Allfinanz, a. s., dvacáté výročí svého založení na českém trhu. Byly to dvě dekády tvrdé práce, která ale přinesla a stále přináší výsledky, úspěchy a ocenění.

Zatímco mateřská společnost OVB HOLDING AG vznikla v tehdejší NSR již v roce 1970, Česká republika musela na příchod první finančně poradenské společnosti na trhu čekat. Na počátku prosince 1992 se nicméně Česká republika spolu s Polskem a Maďarskem staly prvními postsocialistickými státy, které měly šanci využívat služeb finančních poradců pod značkou OVB.

V té době ale byla OVB již dobře známa v západní Evropě. Vznik a rozvoj společnosti byl úzce spjat s rozvojem finančních institucí a stále komplikovanějšími produkty a zákony, což zvyšovalo nároky na znalosti klientů. Právě v této době rozpoznali manažeři společnosti OVB Holding AG trend ve využívání odborníků na finance a rozvoj OVB byl zaručen. Od počátku bylo hlavním podnikatelským záměrem obsažné individuální finanční poradenství pro všechny životní situace. Finanční poradci OVB se postupně zapojovali nejen do činnosti poradenské, ale také do společenského života komunity, ve které působili, a již tehdy vznikla tradice vysoce ceněné sociální odpovědnosti společnosti, která výrazně přesahuje hranice nejen jednotlivých zemí, ale také oblasti, ve které běžně působí. V roce 1989, tedy v roce, který byl tak klíčový pro moderní české dějiny, prožilo OVB jeden z velkých momentů své historie, když byla založena Akademie OVB pro vedoucí pracovníky. Právě na ni navazuje současné moderní Analytické centrum, působící v OVB ČR.
Společně s Evropou

Velké změny na mapě Evropy po roce 1989 znamenaly také velké změny v samotné OVB. Expanze se nejprve soustředila na nejbližší okolí – Německo a Rakousko, ale vzápětí došlo také na zcela nové trhy, mezi nimiž bylo i Československo. Téměř na konci roku 1992 a jen pár dní před vznikem samostatné České republiky byla do Obchodního rejstříku v Praze zapsána společnost OVB Allfinanz, s. r. o., se základním jměním jednoho sta tisíc korun. Historie OVB se tak píše o dvacet dnů déle než historie samostatné České republiky.

Od počátku vycházela strategie a filozofie společnosti OVB Allfinanz na českém území ze stejných zásad a hodnot, které již znali klienti v Německu. Nezávislost znamená pro všechny spolupracovníky OVB výběr z velkého množství produktů od nejvýznamnějších finančních institucí v zemi. Finanční služby poskytují finanční poradci společnosti eticky, vždy odpovědně a korektně. Úroveň poradenství je podmíněna kvalitou i charakterem finančních poradců, a proto OVB velmi investuje do zvýšení jejich odbornosti. Společnost je otevřená, naslouchá a respektuje přání svých klientů. Pro vybudování důvěry klade důraz na spolehlivost a vytváření dlouhodobých vztahů. Finanční poradci OVB poskytují komplexní služby a svou roli nejen v tomto oboru, ale také například v podpoře charitativních a vzdělávacích aktivit berou velmi vážně.

První roky působení OVB na českém trhu se nesly ve znamení získávání stabilních a silných produktových partnerů, stejně jako nových spolupracovníků a klientů. Díky lety osvědčenému know-how od své německé mateřské společnosti, na které mohli finanční poradci OVB v České republice navázat, se společnost stala jedničkou v poskytování finančního poradenství v zemi, od které se učily a na kterou navazovaly mnohé další, nově se rodící finančně poradenské společnosti. Přesto si OVB Allfinanz udržela i nadále vedoucí postavení na trhu, kterým se může chlubit dosud.
Investice na obzoru
OVB

Foto: archiv OVB

Rok 1999 byl pro OVB v celé Evropě rekordním a Česká republika se na těchto dobrých výsledcích podílela již jako rovnocenný a v Centrále OVB Holding AG vysoce ceněný partner. Po sedmi letech fungování se OVB mohla pochlubit velkým nárůstem smluv na téměř 70 tisíc, stabilní již byla také základna spolupracovníků a v neposlední řadě také obchodních partnerů. Není proto divu, že německá Centrála se rozhodla k další expanzi, a barvy OVB tak bylo nově možné najít například v Chorvatsku nebo v Itálii. Celkem tak působila již v deseti evropských zemích. V roce 2001 se OVB Allfinanz podařilo získat od Komise pro cenné papíry licenci na zprostředkování investic a od té doby je registrována jako společnost, která může nabízet investiční služby.

Dalším potvrzením rozvoje české pobočky OVB a nárůstu jejího významu se stala v roce 2004 transformace v akciovou společnost, o dva roky později došlo k výraznému navýšení základního jmění společnosti ze 2 milionů na současných 16,5 milionu korun. Rok 2006 znamenal také další zlomovou událost pro celoevropské působení OVB – OVB Holding AG vstoupil na frankfurtskou burzu v Prime Standard. V témže roce získala v České republice společnost OVB licenci u České národní banky jako pojišťovací agent a o něco později také jako investiční zprostředkovatel. Založili jsme také OVB akademii, jejímž cílem je poskytovat vysoce kvalitní vzdělání všem spolupracovníkům OVB.
Vzděláváme a pomáháme

Od začátku se společnost OVB intenzivně věnovala vzdělávání svých spolupracovníků a také širšímu ekonomickému vzdělání obyvatel. V roce 2007 se OVB Allfinanz zapojila do certifikovaného celoevropského vzdělávání OVB, vlastního vzdělávacího systému CFC, který vyvinula švýcarská univerzita a kterým rozšiřuje znalosti a dovednosti všem spolupracovníkům v Evropě.

OVB se v České republice dlouhodobě věnuje také společenské odpovědnosti a je tak partnerem mnoha ocenění či odborných konferencí. Od roku 2008 je společnost partnerem soutěže o nejlepší produkty na českém finančním trhu Zlatá koruna. Toto partnerství symbolizuje spojení finančního poradenství s nejlepšími finančními produkty na trhu a pomáhá veřejnosti orientovat se ve světě financí. V témže roce podpořila společnost jako hlavní partner také projekt Golf pro Leontinku – benefiční golfovou tour, jejíž výt
Dvacet let na scéně Adresa : http://pr-web.cz/dvacet-let-na-scene/
Kategorie: Obchody a služby
Klíčová slova: Českých 100 Nejlepších,Czech CFA Society,finanční poradci,Finanční poradci OVB,O
Uloženo: 27.03.2012
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde