Proč zachraňovat deštné i ostatní lesy

Také jste již uvažovali o tom, jak bychom se měli vlastně chovat k naší přírodě? V tom případě, byste si měli uvědomit, že názory typu, příroda je nežívá jsou zcela nesmyslné. Pokud si toto uvědomíte, můžete přírodu brát jako člena svojí rodiny a podle toho se k ní chovat.

Měli bychom si uvědomit i to, díky komu můžeme na této zemi žít. Vždyť rostliny vytvářejí díky fotosyntéze jako vedlejší produkt kyslík, který my nutně potřebujeme k tomu, abychom mohly žít. Jsou však lidé, kteří zastávají názory typu, že je nutné nejprve uspokojit potřeby lidí. Právě proto je tolik rozšířené kácení nejen deštných pralesů.

V přírodě je k vidění mnoho různých zvířat, Pokud však vykácíme lesy a zničíme přirozený domov těmto zvířatům, vyhynou. Pak by se mohlo stát, že až půjdete do lesa, nebude na vás na kameni čekat ještěrka, která se po dlouhé zimě vyhřívá na sluníčku.

V lese se však můžeme potkat i s jinými zvířátky. Potkat zde můžeme i divoké prasátko. Pokud na něj však narazíte, mějte se na pozoru, protože poblíž bude jistě jeho matka. Prase, které je k vidění v lese, však není tak mírumilovné jako to, které můžete vidět v chlívku.

Chcete-li si pohladit prasátko, zvolte spíše chlíveček někde u známých nebo prasečák. Zde si budete moci prasátko nejen důkladně prohlédnout, ale třeba i pohladit. Rozhodnete-li se pro pořízení prasete domů, dobře zvažte, zda na to budete mít dostatečný prostor. Neměli byste zapomenout ani na potraviny, které mu budete dávat.


Proč zachraňovat deštné i ostatní lesy Adresa : http://prasatko.org/
Kategorie: Obchody a služby
Klíčová slova: názory, ještěrka, prasátko
Uloženo: 23.03.2012
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde