Typy alkoholtesterů

Alkohol testery se dělí podle typu čidla na alkoholtester s polovodičovým čidlem a s elektrochemickým čidlem. Společné pro oba typy čidel alkoholtesterů je to, že měří množství alkoholu v dechu.
Alkohol tester s elektrochemickým čidlem (uváděno také Fuel cell) je přesnější v měření a jeho čidlo je odolnější (čidlo „vydrží“ tisíce měření). Alkohol tester s tímto čidlem je zpravidla dražší než alkohol tester s polovodičovým čidlem. Díky kvalitnějšímu senzoru/čidlu jsou tyto profesionální alkohol testery používány zaměstnavateli při kontrolách zaměstnanců, profesionálními řidiči nebo orgány veřejné správy, jako je městská policie. Fuel Cell technologie pracuje na principu palivového článku, kdy vzorek vydechnutého vzduchu do alkohol testeru je nasán pumpou do palivového článku, který spálí alkohol a přemění na elektrický proud. Po vyhodnocení se následně na displeji alkoholtesteru objeví hodnota alkoholu v dechu (zpravidla uváděná v promile).
Alkoholtester s polovodičovým čidlem je vhodný pro domácí nebo osobní použití, nebo tam, kde není pravděpodobnost mnohačetného měření alkoholu v dechu. Tyto alkohol testery slouží pro orientační zkoušku alkoholu v dechu jeho majitele, tzv. preventivní kontrolu. Nevýhodou polovodičového čidla je jeho rychlé opotřebení a nutnost důsledné kontroly čidla (kalibrace), abychom dostáli relevantní výsledky měření, nikoli výsledky zkreslené. Další nevýhodou tohoto typu alkoholtesteru je, že naměřená hodnota je závislá na síle vydechnutého vzduchu do alkoholtesteru a na jiných látkách, které jsou v dechu obsaženy. Alkohol tester pracuje na principu elektrického napětí při zpracovávání vzduchu, který dopadl v průběhu testování na čidlo. Změna napětí se následně vyhodnotí a zobrazí jako výsledek na displeji alkoholtesteru.
V případě, že chcete mít opravdu jistotu při samokontrole alkoholu v dechu, zainventujte do alkoholtesteru s elektrochemickým čidlem, tyto alkohol testery lze najít i v nižších cenově dostupných kategoriích. Nabídka na www.alkoholtetser-shop.cz je dostatečně široká, aby byl uspokojen každý zákazník.
Jedním z nejlevnějších, nejjednodušších a nejmenších elektrochemických alkohol testerů na našem trhu je ALKOHIT X3. Alkohit je evropská značka, proto jsou do jejich alkoholtesterů instalovány výhradně evropské, případně americké, senzory. Alkohit X3 je přesným a stabilním alkoholtesterem za přijatelnou cenu s vynikajícím poměrem cena/výkon+vlastnosti. Alkohit X3 má ergonomický design a snadné ovládání, sympatické jsou jeho malé rozměry a nízká hmotnost, podsvícený displej umožňuje práci i ve tmě. Mezi vlastnosti, které zpříjemní měření lze zařadit počítadlo měření, paměť na 5 posledních měření, zvukový alarm a změnu barvy displeje do červené při překročení limitu 0,200 promile.
Alkohit X3 je dodáván včetně pouzdra, které chrání alkoholtester před mechanickým poškozením, prachem a špínou.
Koupíte-li si alkohol tester, polovodičový nebo elektrochemický, mějte na paměti, že je velice důležitá péče o něj. Každý přístroj, stejně i alkohol tester, má svoji životnost, která závisí na frekvenci používání, vystavované zátěži senzoru a parametrech alkoholtesteru. Velice důležitá je pravidelná kalibrace, a to jak z hlediska správné funkčnosti alkohol testeru, tak z hlediska jeho životnosti.

Typy alkoholtesterů Adresa : http://www.alkohol-tester-shop.cz
Kategorie: Obchody a služby
Klíčová slova: alkoholtester
Uloženo: 12.02.2012
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde