Alkoholtester - typy pro nákup

Dostupnou metodou jak si změřit alkohol (zbytkový alkohol v krvi/dechu) před usednutím za volat vašeho automobilu je použití digitálního alkoholtesteru. Alkohol tester není pomůckou jen pro řidiče, ale také pro zaměstnavatele pro kontrolu bezpečnosti práce zaměstnanců (dodržování zákazu konzumace alkoholu v pracovní době). Alkohol tester může být pomůckou i pedagogům ve školních zařízeních; děti do 15let nesmí konzumovat alkohol obecně a studenti/žáci nesmí požívat alkohol v prostorách školních zařízení.
Na trhu je nepřeberné množství alkoholtesterů; od těch neznačkových „reklamních“ alkohol testerů, přes osobní alkoholtestery až po profesionální alkoholtestery s vysoce přesnými elektrochemickými čidly. Top profesionální alkoholtestery (doplněné např. o tiskárnu) jsou využívány orgány veřejné správy při výkonu jejich funkce nebo ve zdravotnických zařízeních a podobně. Základní rozdělení alkoholtesterů je podle čidla nebo senzoru alkoholtesteru – polovodičové a elektrochemické alkohol testery.
Pro správné měření a užívání alkoholtesteru je nutné, používat jej v souladu s přiloženým návodem, aby nedocházelo k poškození čidla a tedy ke znehodnocení výsledků měření. Hlavním pravidlem pro správné používání alkohol testeru je, že se nesmí do čidla vydechovat vzduch ihned po vypití alkoholu. Čas mezi vypitím alkoholu a měřením alkoholtesterem by měla být minimálně 30 minut. Taktéž by se na čidlo alkohol testeru (otvoru) nemělo dýchat, ale foukat do otvoru čidla. Pro lepší korekci vydechovaného vzduchu jsou u dražších alkoholtesterů využívány náustky.
S polovodičovým čidlem pracují osobní alkoholtestery, které jsou vhodné na občasné domácí použití. Mezi tyto alkoholtestery se řadí alkohol tester AL 2600 (novinka podzimu 2011). Jedná se o přesný, spolehlivý a elegantně vypadající alkohol tester, který se velice snadno ovládá. Oproti starším modelům AL 2500 black/silver má zdokonalené číslo a elektroniku. AL 2600 lze používat bez náustku. Velkou výhodou je akustická signalizace při vydechování vzduchu do alkoholtesteru a kontrola množství vydechnuté vzduchu. AL 2600 může udávat naměřené hodnoty v promile, mg/l a procentech BAC. Rozsah měření alkohol testeru je 0,00 až 4,0 promile. V případě poruchy čidla zobrazí alkoholtester AL 2600 chybové hlášení. Alkohol tester by měl být v návaznosti na četnost používání kalibrován zhruba po půl roce užívání. Přesnost alkoholtesteru je výrobcem udávána +/- 15%. Doba regenerace čidla (další možnost zkouky) je zhruba po 30ti sekundách.
Velice populárním alkoholtesterem ve skupině osobních alkoholtesterů je model AL 7000, který mimo jiné kontroluje množství vydechnutého vzduchu. AL 7000 je dobré používat s náustky pro přesnější a spolehlivější výsledek měření, ale alkohol tester lze používat i bez náustků. Tento polovodičový alkohol tester vyšší cenové kategorie je preferován zákazníky www.alkohol-tester-shop.cz pro minimální poruchovost a vysokou přesnost.
Dražší profesionální alkoholtestery jsou vybaveny elektrochemickým čidlem, který je odolnější a přesnější, mají výrazně kratší regenerační čas čidla. Profesionální alkoholtestery od společnosti Lifeloc jsou preferovány většími podniky při kontrolách BOZP (např. model FC 10 PLUS). Alkoholtestery od společnosti Dräger jsou vybaveny městské policie v našich městech, nebo státní policie při silničních kontrolách (např. model Dräger Alcotest 6810).
Novinkou na trhu, jsou modely alkoholtesterů ALKOHIT (např. model ALKOHIT X500 Business), které jsou vybaveny výhradně evropskými (příp. americkými) čidly, které díky vynikajícím vlastnostem lze také zařadit mezi profesionální alkohol testery. ALKOHIT kombinují přesné měření, užitečnost, komfort měření s moderním designem a ergonomií.

Alkoholtester - typy pro nákup Adresa : http://www.alkohol-tester-shop.cz
Kategorie: Obchody a služby
Klíčová slova: alkoholtester
Uloženo: 03.02.2012
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde