Dalekohled jako dárek

Dalekohled může být vítaným a zajímavým dárkem pro myslivce, milovníky přírody, ale i vášnivé turisty, nebo zapáleného astronoma. Na trhu existuje spousta dalekohledů určených právě pro různá pozorování. Rozhodněte nehledejte nějaký univerzální dalekohled, protože žádný takový není. Ať už budete vybírat dalekohled pro jakékoliv účely, nejdůležitějším ukazatelem u dalekohledu je průměr objektivu. Čím je tento průměr větší, tím větší je světelnost. Za zhoršených světelných podmínek se při menším průměru objektivu bude obraz jevit jako tmavší a nebudete mít ten správný požitek z pozorování. Zvětšení dalekohledu, nazvané též přiblížení se dá odvodit od součinu dvou čísel uváděných na dalekohledu. Např. tedy pokud je dalekohled označen číslem 10x25, znamená to, že dalekohled má 10ti násobné přiblížení /zvětšení/. Dalekohled může mít zvětšení konstantní, nebo-li neměnné, stálé, nebo zoom zvětšení, což znamená, že můžete pomocí středového kolečka ručním otáčením měnit jeho zvětšení. Zoom dalekohledy bývají obvykle těžší, větší a hlavně dražší.
Mezi nejoblíbenější turistické dalekohledy od výrobce Delta Optical patří dalekohledy „Sport“. Předností těchto dalekohledů je jejich kvalitní obraz, velikost a především velmi přijatelná cena. Dalšími nejprodávanějšími jsou dalekohledy „Corvette“ od firmy Bresser. Jejich předností je velká světelnost a tudíž najdou uplatnění i při pozorování za šera. Jsou vybaveny kvalitním optickým sklem, antireflexní vrstvou a zcela určitě zákazník ocení jejich voděodolnost, což je především u turistických dalekohledů a při pozorování přírody obrovské plus. Nezanedbatelná je i velmi příznivá pořizovací cena. Pokud zabrousíme do nabídky loveckých dalekohledů, najdeme zde široké cenové rozpětí od několika tisíc korun až po desetitisíce. Top dalekohledem v této kategorii je, troufám si říci, dalekohledy Swarowski. Tento model určený pro náročné uživatele zcela jistě uspokojí všechny jejich nároky kladené na dalekohled. Díky kvalitní optice jež je složena z tříčočkových objektivů s vysokou světelností, která umožňuje pozorování i za zhoršených světelných podmínek, velmi dobrá optika, antireflexní vrstva, patentovaný středový převod, individuálně nastavitelné očnice z hypoalergeních materiálů,to všechno dělá z tohoto dalekohledu klenot. Dalekohled je plněn dusíkem, takže se vyhnete orosení optiky, při náhlé změně teplot. Samozřejmostí jej jeho vodotěsnost a to do hloubky až 4m a prachotěsnost. Zajímavý design s pogumovaným tělem z hliníkových slitin jsou další přednosti z mnoha u tohoto typu dalekohledu.
Výběr dalekohledu co do kvality i ceny je opravdu velký. Lépe je nic neuspěchat, řádně si vše promyslet, komu a hlavně k čemu bude dalekohled sloužit. Nabídka trhu je bohatá a myslím si, že se nenajde nikdo, kdo by si nevybral. Zcela určitě není na místě tvrzení, že levnější dalekohled musí být nutně i nekvalitní. Dalekohled je optický přístroj, proto s ním zacházejte vždy opatrně, pečlivě se držte návodu a pokyny výrobce. Jakékoliv problémy, či zásahy na dalekohledu patří do odborného servisu.

Dalekohled jako dárek Adresa : http://www.dalekohledy-puskohledy.cz
Kategorie: Obchody a služby
Klíčová slova: dalekohledy
Uloženo: 20.01.2012
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde