Ovoce z vlastní zahrádky chutná nejlépe

Proč pěstovat ovoce na zahradě když je v obchodech tak velký výběr? Na tuto otázku se zeptá většina těch, kteří mají o významu pěstování užitkových rostlin na zahrádkách pochybnosti. Stojí to vůbec za tu námahu a čas?

Odpověď se zdá být možná až příliš jednoduchá - ano. Čerstvé ovoce utržené ve správnou dobu nikdy nenahradí to, co lze běžně koupit. Už po týdnu skladování ve velkoskladech ztrácí ovoce a zelenina mnoho vitamínů a dalších důležitých látek, takže jejich následným zakoupením sice ušetříme čas a práci s pěstováním, nicméně pro zdraví toho moc neuděláme, nehledě na to, že ovoce se většinou nesklízí ve správné sklizňové zralosti. Navíc pokud si pěstujeme vlastní plody, víme, jestli a kolikrát byly chemicky ošetřované. A za nic na světě není lepší než si vychutnat doslova plody vlastní práce!

Někteří zahrádkáři žijí rovněž v přesvědčení, že pěstování užitkových kultur je náročné. Pomineme-li odrůdy, které jsou náchylné např. ke strupovitosti, padlí apod., je cesta k dosažení vysoké kvalitní úrody poměrně jednoduchá. Nechcete-li na své zahradě mít zrovna sad, stačí vysadit třeba jen pár keřů rybízu, maliníku či borůvek. Kdo si zoufá, že má pozemek příliš malý na to, aby mohl sázet větší počet ovocných stromů, je tu možnost zvolit si tzv. sloupovité odrůdy. Existuje široká nabídka, která je neustále doplňována.

Díky šlechtění vznikla řada odrůd ovoce vysoce odolných proti běžným houbovým chorobám, takže se lze poměrně snadno obejít bez postřiků či je používat jen minimálně.

V našem internetovém zahradnictví se snažíme nabídnout svým zákazníkům co největší výběr druhů a odrůd i méně známých. Mimo jiné se zaměřujeme na trvalky, okrasné dřeviny a rozsáhlý sortiment potřeb pro zahrádkáře. www.zahradnictvionline.cz



Ovoce z vlastní zahrádky chutná nejlépe Adresa : http://www.zahradnictvionline.cz
Kategorie: Obchody a služby
Klíčová slova: zahrada, zahradnictvi, e-shop, dřeviny, ovoce, zásilkový, prodej, rostliny
Uloženo: 10.01.2012
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde