Dětské lyže SPORTEN

Dětské lyže jsou na www.snowboard-lyze-shop.cz v délkách od 70cm do 150 cm, kategorie je tedy společná pro dětské lyže a juniorské lyže. Nabídka tedy myslí jak na úplně nejmenší dětské lyžaře začátečníky, tak na zkušenější juniorské lyžaře. Dětské lyže a juniorské lyže jsou nabízeny jak samostatně, tak s vázáním, které vám v každém servisu rádi na míru namontují. Montáž a nastavení vázání by měla být provedena ve specializovaném servisu ve vašem vlastním zájmu. Profesionálně provedená montáž může předejít problémům na sjezdovce, které mohou vést až ke zranění lyžaře – dítěte.
V nabídce e-shopu jsou kvalitní dětské lyže a juniorské lyže od české firmy SPORTEN, která má na trhu už více jak stoletou tradici. Značka SPORTEN zaručuje vynikající poměr cena/kvalita, kterou rodiče ocení, protože nákup dětských lyží se každoročně opakuje. Dětské lyže jsou u těch nejmenších měněny každoročně, později pak každý druhý rok.
Dětské lyže stejně jako sjezdové lyže pro dospělé jsou nabízeny v různých designech, některé vypadají jako profi závodní lyže, jiné se snaží děti upoutat dětskými oblíbenými motivy. Odborníci na lyžování se shodují v tom, že lyžovat již mohou děti dvou- a tříleté a jedním dechem dodávají, že by rodiče měli „vynechat“ plastové dětské lyže vázané na dětskou zimní obuv. Obecně nedoporučují lyžovat v měkké obuvi, která není stabilní a paradoxně může dítě od lyžování odradit, proto již od tohoto malého věku nabádají rodiče k tomu, aby děti obouvali do dětských skeletových lyžáků a používali dětské lyže s bezpečnostním vázáním.
Nejdůležitější při nákupu dětských lyží je zvolení správné délky. Jak dlouhé, tak i krátké dětské lyže mohou totiž první pokusy dítěte lyžovat znechutit a odradit celkově od lyžování. Dlouhé dětské lyže jsou být pro dítě nepříjemné. Dítě si s nimi neumí poradit, nejde s nimi ani zatáčet ani brzdit. Obecně platí, že dětské lyže by měly být o deset až dvacet centimetrů kratší než dítě měří. Dětské lyže by měly „sahat“ zhruba po bradu dítěte.
U nejkratších dětských lyží není tak důležitá značka, protože dětské lyže bez ohledu na značku jsou v nejkratších délkách vyráběny tak, aby byly lehké a měkké v ohybu. Dětské lyže v délce sto až stotřicet centimetrů mají obdobné technické požadavky.
Juniorské lyže od délky stotřicet centimetrů jsou již děleny podle zkušenosti lyžaře – pro začátečníky a nezkušené lyžaře jsou vhodné měkké lyže v základní konstrukci; pro zkušené lyžaře jsou již na trhu nabízeny lyže s dřevěným jádrem nebo různými výztuhami. Výrobci také rozšiřují nabídku juniorských lyží podle velikosti radiusu. Lyžař upřednostňující malé obloučky by si měl zakoupit lyže s menším radiusem (více vykrojené) naopak lyže pro velké oblouky mají větší radius.
Před nákupem dětských lyží také uvažte, jak často budete jezdit na hory, zda se pro vás koupě dětských lyží vyplatí, nebo zda není výhodnější dát přednost zápůjčce dětských lyží. Pokud se chystáte jednou za rok na hory, tak je pro vás koupě dětských lyží nevýhodné, jedno svezení vás přijde draho. Pokud jste však rodina vášnivých lyžařů, je předpoklad, že i vaše děti budou k tomuto krásnému sportu vedeny, pak není nad to mít svoji vlastní výbavu – dětské / juniorské lyže a lyžáky, případně lyžařské hole. Stejně jako u dospělých totiž platí, že ne každá bota sedí každému a je také dobré mít lyžařskou výbavu vždy po ruce, zejména v juniorském věky, kdy není nutné měnit výbavu každoročně.

Dětské lyže SPORTEN Adresa : http://www.snowboard-lyze-shop.cz/detske-lyze-c-12.html
Kategorie: Obchody a služby
Klíčová slova: lyže, dětské lyže
Uloženo: 19.12.2011
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde