Nabídka jímek

Jímky dle použití
Standardně se plastové jímky dělí dle použití na jímky pro obetonování, jímky pro obsypání zeminou a dvouplášťové jímky. Prví dva typy se od sebe liší použitým vyztužením. U jímek pro obetonování je vyztužen obvod pláště zvenku, u druhého jmenovaného typu se vyztužení provádí zevnitř. Oba typy jímek se nehodí do míst, kde se vyskytuje spodní voda. Ideální pro takovéto prostředí je použití dvouplášťové jímky. Mezi jednotlivými plášti jsou navařena 10centimetrová žebra, jejichž délka odpovídá výšce dané jímky. Víko jímky je podepřeno vzpěrami, do kterých se při usazování sype beton.

Tvary jímek

Nejčastějším typem jímek dle tvaru jsou jímky válcové, které nejlépe odolávají tlaku, který na ně působí zevnitř i zvenku. Oblíbené jsou i oválné a hranaté jímky.

Velikost jímek

Velikost jímky závisí na požadavcích kladených na konkrétní produkt. Obecně se velikost – v tomto případě spíše objem jímky pohybuje od 1,5 do cca 25 m3 (jedná se o jímky k domácímu použití, ne o obrovské průmyslové produkty).

Nadzemní nádrže

Všechny výše popsané jímky jsou určeny k vložení pod zem. Existují samozřejmě i nadzemní plastové nádrže, které jsou určeny především k akumulaci různých druhů kapalin nebo sypkých materiálů. Nadzemní jímky se vyrábí v mnoha tvarech a velikostech – existují čtvercové nebo oválné nadzemní nádrže i válcové varianty. U velmi objemných nádrží je nutno provést zpevnění obvodu pomocí železné konstrukce.

Jímky na dešťovou vodu

Velmi praktické jsou jímky, které mají za úkol akumulovat dešťovou – užitkovou – vodu. Tyto jímky je možné uložit do země, neovlivňují tedy negativně prostředí vašeho pozemku nebo zahrady a vy tak máte vždy v zásobě dostatek vody, kterou můžete využít jak k zalévání vaší zahrady, tak i ke splachování toalety nebo praní.
Nabídka jímek Adresa : http://www.poolone.cz/
Kategorie: Obchody a služby
Klíčová slova: plastové jímky, plastové septiky, plastová jímka, plastový septik, atypický sept
Uloženo: 15.11.2011
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: 4
Hodnocení webu: 4

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde