Čajovnictví.cz - vodní dýmky a čaje

Zelený čaj je rozšířený po celém světě a i poměrně dost oblíbený. Nejvíce jej však spotřebovávají na Středním východě a v „čínských zemích“ (Korea, Japonsko,…). Historie Zeleného čaje je stará pět tisíc let a podle pověsti za jeho „vznik“ může císař Šengumun, který když vařil vodu, tak mu do ní omylem spadly lístky tohoto čajovníku. Poté byly prokázány léčivé účinky čaje, který odstraňoval únavu, snižoval cukr v krvi a zastavoval krvácení. Tento zelený čaj při své výrobě prochází minimální oxidací a tím se od ostatních čajů liší. Zelené čaje se dělí na japonské a čínské, to je takové základní rozdělení. Japonské čaje se pěstují snad v celém Japonsku a ty nejlepší pochází z jižní části a také z oblasti Udži, kde byly první plantáže na území Japonska.

Tabáky do vodní dýmky musejí byt kvalitní


Celosvětově rozšířené kouření vodních dýmek patří nejen k zábavám s přáteli, ale i k parádnímu zážitku, kdy si do dýmky můžete dát tabák, jakékoli příchuti se vám zalíbí nebo na kterou máte zrovna v daný okamžik chuť. Vodní dýmka neboli vodárna funguje tak, že kouř se ochlazuje pomocí vody, která je nalitá ve spodní části dýmky, přes vodní filtr. Je prokázáno, že vodní dýmky obsahují škodlivé prvky stejně jako, když si zapálíte cigaretu. V čajovnách jsou ovšem vodní dýmky většinou součástí „rituálu“ při kterém pijete čaj, ale kouření cigaret je zde zakázáno. Cena za tabáky do vodní dýmky je v každém obchodě odlišná, odvíjí se od množství tabáku až k příchuti. Za tabák dáte od 120 Kč výše, záleží jen na vás.

Vodní dýmka bez uhlíku není dýmka


Nejčastěji používané jsou uhlíky do vodní dýmky, které mají oválný tvar a vydrží hořet až jednu hodinu. Kokosové brikety nebo samotné brikety se nerozpadají a tím pádem vzniká nejmenší množství popela a při hoření tak necítíte žádný zápach od uhlíků. Vyrábí se z kokosového dřeva. „Nejžhavější“ novinkou na trhu jsou bambusové uhlíky, vyrobené ze dřeva z bambusu. Jejich doba hoření je velmi podobná době hoření briketových či kokosových uhlíků, ovšem ostatní vlastnosti jsou poměrně odlišné, a jelikož se jedná o uhlíky, bez samozápalné směsi, tak jejich doba zapálení je poněkud delší.  

Čajovnictví.cz - vodní dýmky a čaje Adresa : http://www.cajovnictvi.cz
Kategorie: Obchody a služby
Klíčová slova: zelený čaj, tabáky do vodní dýmky, uhlíky do vodní dýmky
Uloženo: 19.10.2011
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde