Pierre Cardin, levně i u nás

Rádi bychom vám představili jednoho z předních světových návrhářů, který se v posledním půl století vyskytl v roli neúnavného podnikatele a hlavně vizionářského designera. Jmenuje se Pierre Cardin. O tomto návrháři a jeho značce už mnozí z vás jistě slyšeli. Známá je především ze světa módy.

Něco málo z historie

Pierre Cardin se narodil v Itálii, jeho rodiče však pocházeli z Francie kam se za čas přestěhovali. Po dokončení školy pracoval jako krejčí ve Vichy a posléze se přestěhoval do Paříže.V Paříži pracoval po boku známých návrhářů jako je například Christian Dior. V roce 1950 otevřel svůj první salón a tím začal jeho život v Haute Couture.

Roku 1954 otevřel dámský butik Eva. O tři roky později otevřel další určený pro muže nesoucí název Adam. Návrhářova sláva se šířila a modely jeho kolekcí byly kopírovány levnějšími variantami. To se mu nelíbilo a tak si řekl proč nevyprodukovat vlastní a vůbec první konfekční řadu, za ceny, které si mohou dovolit i ti co nestojí na vrcholu společenského žebříčku. Stalo se tak v roce 1959. Do té doby si žádný člen Haute Couture nedovolil nic takového udělat. Proto za to byl Cardin ostře kritizován svým okolím a na čas vyloučen z řad představitelů Haute Couture. Později tento odvážný krok následovali i další návrháři.

S Beatles a ke hvězdám …

Roku 1960 přišel s “Cylindrovou kolekcí”, do jejíž propagace zapojil 250 studentů. Jednalo se o pánské obleky. Do této kolekci velmi podobných šatů oblékal také The Beatles na jejich vystoupení.V tomto desetiletí se také velmi proslavil svoji láskou k vesmíru a sci-fi, kterou promítl do designu svých modelů. Ty představil pod názvem “cosmocorp” roku 1963. Také navrhoval skafandr, ve kterém Neil Armstrong kráčel po měsíci a sám ho na sobě měl při focení pro jistý magazín.

Postupem času se impérium Cardiniho značky rozrůstalo do dalších odvětvích a stále sílilo. Nyní můžete jeho franšízy nalézt v 98 zemích po celém světě. Sice to oslabilo exkluzivitu jeho jména jako světového návrháře, ale posílilo to jeho postavení na trhu a mezi nejbohatšími lidmi světa. Z módního průmyslu odešel v 82 letech a teď už si jen užívá nashromažděného bohatství.

Cardiniho styl

Cardiniho styl je ovlivněn především geometrickými tvary, futurismem a kosmem. Jeho tvorba je vizionářská a může být považována za avantgardní. Nikdy neuznával tělové barvy a klasické vzory. Lidské tělo viděl jako směsici geometrických tvarů jakými jsou trojúhelníky, čtyřúhelníky a dalších, v barvených kombinacích, které jsou zvláštní, ale oku přijemné. Modely jím navržené se vyznačují skvělými střihy a vysokou kvalitou materiálu.

Přítomnost

Nechceme zde představovat finančně nedostupné modely, ale rádi vám ukážeme několik kusů z pánské konfekce polotriček, košil a svetrů, které si může dopřát skutečně každý. Najdete je na Monkeysports.cz.
Pierre Cardin, levně i u nás Adresa : http://www.monkeysports.cz/znacky/pierre-cardin?limit=40
Kategorie: Obchody a služby
Klíčová slova: Pierre Cardin levně, Pierre Cardin historie, trička Pierre Cardin
Uloženo: 11.10.2011
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde