Změkčení vody pro všechny

Používáte vodu ze studny pouze k užitkovým účelům? Chtěli byste, při dnešních cenách vody z veřejných vodovodů, využívat vodu ze studny k pitným účelům, ale nevíte zda je k tomu vhodná? Tak právě pro Vás tu je firma MilvitWater, která provádí veškeré úpravy vody s kompletním servisem a rozborem vody.

Kopané studny jsou nejstarší co se týká doby vzniku. Bývá v nich spíše povrchová voda s vyšší tvrdostí, obsahem dusičnanů a bakterií, svědčících o blízkosti netěsné žumpy nebo jiného zdroje znečištění.
Vrtané studny jsou nejčastější z nově vzniklých zdrojů. Obsahují ve většině případů zvýšený obsah železa a manganu, voda může i mírně zapáchat.

Změkčení vody - úprava tvrdé vody z veřejných vodovodů nebo studní

Hlavní složkou tvrdosti vody představuje vápník, který je ze zdravotního hlediska prospěšný. Zdraví prospěšný je v určitém množství i hořčík. Je tedy doporučeno konzumovat spíše vodu tvrdší, ačkoli by tvrdost neměla dlouhodobě přesahovat určité hranice. Legislativa neupravuje hodnoty tvrdosti vody. Ve vyhlášce pro pitnou vodou je stanoveno pouze doporučené rozmezí 2,0 – 3,5 mmol/l. Tyto hodnoty odpovídají obvyklému složení vody z veřejných vodovodů a představuje tak nejpřístupnější zdroj vápníku pro lidský organismus. Hořčík a vápník jsou přirozenou součástí vod. Při nadměrném obsahu těchto látek ve vodě se tvoří nerozpustné uhličitanové sole- vodní kámen. Ten se usazuje v potrubí, ohřívačích TUV, na veškerých topných tělesech v myčkách, pračkách, bojlerech, bateriích, apod.
Změkčení vody se provádí průtokem vody přes chemický filtr s iontoměničovou náplní – katexem s atestem pro pitnou vodu, který se musí po určité době propláchnout roztokem soli. U filtrů MilvitWater se tyto regenerační procesy provádí automaticky dle nastavení v ovládací hlavě úpravny. Voda na úpravu změkčení katexem by neměla obsahovat enormní množství železa, manganu a neměla by být příliš kyselá (nízké pH).
Tyto zařízení umí ve vodě ponechat zbytkovou tvrdost vody, která je doporučená Vyhláškou pro pitnou vodu.

Pokud vše shrneme, změkčení vody se provádí chemickou filtrací, díky níž se zbavíte tvrdosti vody a tím i vodního kamene, který se Vám doposud usazoval na spotřebičích, aj. Následně šetří i Vaše finanční prostředky díky nízké spotřebě energie.

Změkčení vody pro všechny Adresa : http://www.milvit.cz
Kategorie: Obchody a služby
Klíčová slova: změkčení vody, úprava tvrdé vody, MilvitWater, úprava vody
Uloženo: 27.09.2011
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde