Hubení hmyzu nechte na odbornících

Deratizační firmy většinou hubí štěnice, ale i bodavý hmyz jako sršně nebo vosy, které bývají nejenom v rodinných domech, ale i v panelácích.

Právě štěnice jsou nejinvazivnějším druhem letošního roku. Lidé si je přivážejí z dovolených. Z hotelů, autobusů, letadel. V bytech se drží především v postelích a čalouněném nábytku.

Hubení hmyzu odborníky


Jak probíhá hubení nežádoucího hmyzu? „Nejdříve celý byt prohlédneme, zjistíme, kde jsou ohniska hmyzu, a pak je chemickým postřikem ošetříme. Někdo byt celý vyklízí, my doporučujeme s nábytkem příliš nehýbat, protože se štěnice ještě víc rozlezou. Vhodné je nábytek jen opatrně rozebrat, převrátit matrace a podobně,“ uvádí paní Zavadilová ze společnosti Ekosan servis, s.r.o. s tím, že k vyhubení štěnic stačí obvykle jeden zásah, někdy se ale specialisté musejí po čtyřech až šesti týdnech znovu vrátit. To proto, že v bytě se nachází už několikátá generace štěnic a vajíčka mohou být nakladena v prostorách, kam se při prvním zásahu přípravek nemohl dostat. Podle Marie Zavadilové se přibližně devadesát procent lidí nejprve snaží vyhubit hmyz sami, čímž ale ve většině případech nedosáhnou požadovaného výsledku a někdy se podaří tímto neodborným zásahem vytvořit ještě větší odolnost vůči používaným přípravkům.

Druhy nežádoucího hmyzu


Jak vypadají a čím jsou zajímavé nejobtížnější druhy hmyzu? Rusi domácí jsou podle zoologa Muzea jihovýchodní Moravy ve Zlíně Dušana Trávníčka přibližně deset až patnáct milimetrů dlouzí členovci s dlouhýma nohama. „Kdyby byla atomová válka, tak přežijí. Nezabije je ani radiace. Rus dokonce dokáže několik dnů žít i s utrženou hlavou. Je to jeden z nejstarších a nejúspěšnějších druhů hmyzu na naší planetě,“ připomenul zoolog. „Štěnice domácí jsou přibližně půlcentimetroví, zavalití načervenalí členovci. Sají teplokrevným živočichům, a tedy i člověku, krev. Z úkrytů vylézají v noci. Nakrmí se a pak zase zalezou,“.

Odborné hubení hmyzu zajišťuje po celé České republice společnost Ekosan servis, s.r.o.

Hubení hmyzu nechte na odbornících Adresa : http://www.ekosan.cz
Kategorie: Obchody a služby
Klíčová slova: hubení štěnic, hubení vos, hmyz
Uloženo: 14.09.2011
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde