Detektivní kancelář

Vymáhání pohledávek je v česku denním „chlebem“. Je jen málo lidí kteří o vymáhání pohledávek ještě neslyšeli, a zároveň je taky jen málo těch, kteří se v této problematice dokáží orientovat. Vymáhání pohledávek se dělí na dva základní tábory. Je to vymáhání pohledávek soudní a mimosoudní cestou. V tomto článku bych se více zaměřil na mimosoudní vymáhání pohledávek, které je mnohdy efektivnější, ale v každém případě rychlejší a účinnější. Mimosoudní vymáhání pohledávek jak si málo kdo uvědomuje, nejsou jen „vymahači“, tedy urostlí nepříjemní pánové budící na první pohled respekt. Mimosoudní vymáhání pohledávek se dá rozdělit hlavně podle jejich stáří a výše pohledávky na pasivní vymáhání pohledávek inkasními agenturami a aktivním vymáháním pohledávek specializovanými firmami.
První skupinou firem zabývajících se mimosoudním vymáháním pohledávek jsou tzv. inkasní společnosti. Tyto firmy zpravidla využívají ti věřitelé, kteří mají mnoho menších, stále přibývajících pohledávek. Pohybujeme se zde v částkách několika desetitisíců až zhruba do pohledávek ve výši 100.000,- Kč. Postup inkasní agentury spočívá v neustálém telefonickém či poštovním upomínání věřitelů. K fyzickému kontaktu s dlužníkem zde s pravidla nedochází. Inkasní agentury zpravidla spravují tisíce pohledávek od mnoha různých firem. Ovšem cena za takovéto mimosoudní vymáhání pohledávek je ze všech variant nejnižší.
Druhou skupinou, tou dražší ale efektivnější variantou jsou ony „vymahačské“ firmy, tedy firmy specializující se na mimosoudní vymáhání pohledávek aktivní cestou. V prvé řadě je třeba si uvědomit, že ani tyto firmy nejsou žádní čarodějové. Pokud je můj dlužník „bílý“ kůň, bezdomovec či jiná zkrachovalá existence, není v moci nikoho vaše peníze vymoci. Specifikem každé solidní společnosti zabývající se aktivním mimosoudním vymáhání pohledávek je, že nepožadují žádné peníze předem a jejich provize se počítá až z vymožených částek. To je pro tyto firmy samozřejmě motivací a od toho se také odvíjí jejich úspěchy. Mimosoudní vymáhání pohledávek takovouto firmou spočívá nejen v neustálém osobním kontaktu z dlužníkem, ale také v hledání individuálních variant, jak pohledávku uhradit. Pokud ani tyto firmy nedokáží dostat vaše peníze zpět, nabízí se možnost soudního vymáhání pohledávek. Zde je ale třeba být obezřetný, protože je to cesta dalších nákladů a mnohdy nejistá. Po dlouhém soudním procesu, kdy zaplatíte veškeré výdaje za soudy i právní zastoupení, získáte platební rozkaz, který už ale většinou není kde uplatnit.

Detektivní kancelář Adresa : http://valseco.cz
Kategorie: Obchody a služby
Klíčová slova: detektiv, vymáhání, správa pohledávek, pohledávky
Uloženo: 16.08.2011
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde