Dalekohledy a noční vidění

Totiž pozorovací dalekohled může být vašim nepostradatelným společníkem ve chvíli, kdy potřebujete sledovat vzdálené objekty v co nejlepší kvalitě a navíc vám obohatí rozhled o podrobnostech, jež by vám dosud d unikaly.
Rozlišujeme dva druhy dalekohledů a to monokuláry |/jednooké/ a binokuláry.
Nejrozšířenější jsou binokuláry /dalekohledy/ pro myslivce. Pro ty jsou nejvhodnější dalekohledy s nejvyšší světelnosti, ale i pro vášnivé sportovce, nebo námořníky. Také binokulární hvězdářské dalekohledy jsou vynikající pro astronomické pozorování. Tyto dalekohledy snadno udržíme v klidu.
Pro outdoorové dalekohledy jsou nejdůležitější tři věci. Rozměr, váha a odolnost vůči vnějším vlivů, V poslední jmenované věci nesmíme zapomenout také na voděodolné a pevné pouzdro,. Proto dejte při výběru dalekohledu pro turistiku a outdoorový sport přednost dalekohledům, které jsou vodotěsné a navíc jsou plněny dusíkem čímž zabráníte jeho zamlžení při náhlé a prudké změně teplot.
Technickými parametry u dalekohledu je míněno – zvětšení, zorný úhel, průměr objektivu, výstupní pupila a světelnost.

Noční vidění

Noční vidění vypadá vlastně jako dalekohled, který funguje na principu zesíleného zbytkového světla z okolního prostředí. Čímž je myšleno např. svit měsíce, nebo hvězd. Použití nočního vidění nemusí být dnes už jen výsadou armádních a bezpečnostních složek. Stalo se důležitou součástí vybavení především myslivců, ale také rybářů, či milovníků přírody vůbec. Toto světlo vstupuje do objektivu, kde je pomoci tzv. EOM /elektro-optický měnič/ zpracováno /zesíleno/ a vy ho potom vidíte k okuláru jako jasní zářečí nazelenalý obraz. Přístroje pro noční vidění jsou rozděleny do kategorií generace 1 až generace 4, označovány jako GEN I, GEN II, GEN III, GEN IV.
Jednotlivé generace liší nejen v použití materiálu, ale především v tom, jaký typ trubice násobiče světla v sobě mají.

Dalekohledy a noční vidění Adresa : http://www.dalekohledy-puskohledy.cz/
Kategorie: Obchody a služby
Klíčová slova: dalekohledy, noční vidění
Uloženo: 23.07.2011
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde