Penzijní připojištění

Penzijní připojištění se řídí zákonem č.. 123/1996 Z. z. ve znění zákona 409/2000 Sb. a jeho principem je dobrovolná forma dlouhodobého spoření, kde klient uzavírá smlouvu s důchodovou pojišťovnou. Doplňkové pojištění představuje spoření, které má klienta zajistit před finanční nejistotou, nekryje však žádná rizika.
Přesněji penzijní připojištění slouží k zajištění dostatečných finančních prostředků pro období důchodu. V důchodu totiž může příjem člověka velmi výrazně poklesnout, pokud si však klient během svého aktivního života spoří v penzijním připojištění, může tento pokles příjmů částečně kompenzovat. V případě úmrtí před zahájením vyplácení dávek penzijního připojištění mají nárok na čerpání těchto finančních prostředků dědicové resp. oprávněné osoby.
Ale pozor, bez příspěvků od zaměstnavatelů se penzijního spoření většinou nevyplatí. Správci fondů penzijního spoření mají totiž velmi vysoké poplatky, které spolknou téměř celý výnos. Toto je možné právě díky tomu, že stát přes úlevy tento produkt dotuje a zaměstnavatelů a zaměstnanců nezajímají ani tak samotné výnosy, jako výhody od státu. Státní příspěvek je ve výši až 150, - Kč měsíčně, dále při platbách penzijního připojištění jsou Vám poskytovány daňové úlevy, v neposlední řadě samozřejmě dochází i k pravidelnému zhodnocování Vašich vkladů formou úroků.
Cílem penzijního připojištění je tedy zajistit si dostatek finančních prostředků na své stáří nad rámec běžného důchodu. Penzijní připojištění srovnání Vám poskytuje dostatečný výběr. Jak jste na tom s důchodem Vy?

Penzijní připojištění Adresa : http://pfondy.cz
Kategorie: Obchody a služby
Klíčová slova: penzijní připojištění,penzijní připojištění srovnání,penzijní fondy, penzijní fo
Uloženo: 15.07.2011
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde