Cimbálová hudba - cimbálová muzika

Cimbálová muzika je tvořena hlavně lidovými hudebními nástroji. Komu by nezaplesalo srdce při krásných lidových magických skladbách, při kterých se nám vybaví krásná Morava, vinné sklípky, čistá příroda, vinice a podobně. Proto není možné, aby nás cimbálová muzika Gracia neokouzlila.
Kapela cimbálová muzika Gracia vznikla v roce 1992 spojením několika přátel, kteří měli společný koníček, a to lidovou hudbu. Od té doby se snaží vnášet do podvědomí široké veřejnosti nový pohled na tradiční lidovou hudbu. Nástrojové obsazení, klarinet, housle, viola, kontrabas a cimbál zaručuje bohatou hudební barevnost tohoto souboru. Prolínají se zde moderní hudební prvky z tradiční hudbou. Repertoár cimbálové hudby tvoří folklorní moravská, česká, maďarská, slovenská i rumunská hudba. Hudební spolek Gracia se zaměřuje na popularizaci tohoto hudebního stylu.
Cimbálová hudba sice není už tak populární jako v dřívějších dobách, ale kdo z nás si dokáže představit, zábavu, svatbu, důležitou rodinnou oslavu či večírek bez této tradiční hudby. Cimbálová muzika Gracia není jen obyčejná kapela. Spojila tradiční ráz tohoto žánru s moderními prvky hudby díky vytříbenému výběru repertoáru.
V minulosti často Gracia spolupracovala s významnými osobnostmi českého showbyznysu jako je například Iveta Bartošová, Petr Haničinec, Radovan Lukavský, Jitka Molavcová, Eva Pilarová, Boleslav Polívka či Karel Vágner nebo Jitka Zelenková.
Koncertovala na spoustě krásných míst naší vlasti jako jsou třeba Karlovy Vary, Beroun, Jičín, Jindřichův Hradec, Litomyšl. Písek, Pardubice, Valašské Klobouky nebo Protivín ale i u našich sousedů na Slovensku například v Žilině nebo Rajecu.
To ale není všechno, cimbálová muzika Gracia podnikla také spoustu turné po Evropě v řadě zemí. Gracia patří k naším opravdovým hudebním klenotům.
Cimbálová hudba Gracia byla hostem mnoha rozhlasových i televizních pořadů.
V jejím podání můžete slyšet populární muzikálové a filmové melodie, úpravy světových evergreenů nebo oblíbené a slavné operní i operetní árie.

Cimbálová hudba - cimbálová muzika Adresa : http://radosov.cz/
Kategorie: Obchody a služby
Klíčová slova: cimbálová muzika
Uloženo: 20.06.2011
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde