Dětské kolečkové brusle

S rostoucím zájmem o inline brusle neboli kolečkové brusle u dospělé populace roste ruku v ruce nabídka dětských kolečkových bruslí na našem trhu. Inline bruslení se stalo velice oblíbeným trávením volného času a sportovní aktivitou rodičů, kteří k tomu sportu přivedli i svoje děti. Dětské kolečkové brusle jsou charakteristické svou nastavitelností přes několik velikostí. Velikost vnitřní boty a skeletu lze roztažením zvětšit o 4-5 velikostí, tj. inline brusle „rostou“ s dítětem. Tato nastavitelnost zaručí, že není potřeba na každou sezónu kupovat nové dětské kolečkové brusle.
Dětské kolečkové brusle vybavena měkčími kolečky s menším průměrem, čímž je zaručena větší stabilita a nižší rychlost. První kroky/jízda na dětských kolečkových bruslích by se měla realizovat na kolečkách o průměru 64-76mm a tvrdosti koleček v rozmezí 78-82A. Větší průměry koleček (nad 80mm) a větší tvrdost (nad 82A) jsou určeny pro zkušenější bruslaře, kteří mají technické návyky a preferují rychlejší styl jízdy. Menší kolečka jsou pro malého dětského inlinistu lépe ovladatelná. Stejně tak měkká kolečka jsou pomalejší, ale pohodlnější pro dětského bruslaře. Nevýhodou měkkých koleček je jejich rychlejší opotřebení, zejména na horších površích.
Výhodou některých typů je rychloupínací systém šněrování pro snadnou manipulaci dítěte. Jiné typy nabízejí zapínání brusle pomocí přezky, nártního pásku a tkaniček.
U dětských kolečkových bruslí doporučuje www.snowboard-lyze-shop.cz sledovat také jejich celkovou hmotnost. Výhodou dětské kolečkové brusle jsou i textilní části, které napomáhají odvodu potu.
Zatím co u inline bruslí pro dospělé je dobré rozlišovat pánské kolečkové brusle a dámskou brusli u dětských kolečkových bruslí toto pravidlo až tak neplatí. Dětská noha není u dívek a chlapců fyziologicky tolik odlišná jako u dospělých jedinců (rozdílnost postav, váhy, specifická stavba nártů, chodidel a kotníků aj.). Proto je rozlišení na dívčí a chlapecké dětské kolečkové brusle spíše záležitostí designu.
U dětského bruslaře platí dvojnásobně pravidlo, že je nesmírně důležité mít na noze kolečkové brusle, které přesně padnou a dobře fixují nohu dítěte. Na dětských kolečkových bruslích bychom proto neměli šetřit. Důležité by mělo být splnění požadavků ergonomie dětských kolečkových bruslí, možnost servisu a dokoupení doplňků.
U dětských kolečkových bruslí nesmíme rozhodně zapomenout na bezpečnostní prvky, jako jsou přilba na hlavu (může být i cyklistická helma) a sada chráničů na kolena, lokty a zápěstí. Bezpečnostním prvkem každé inline brusle, tedy i té dětské inline brusle, je brzda.

Dětské kolečkové brusle Adresa : http://www.snowboard-lyze-shop.cz/koleckove-brusle-c-228.html
Kategorie: Obchody a služby
Klíčová slova: kolečkové brusle
Uloženo: 13.06.2011
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde