Dětská kola

Dětská kola jsou jedním z nejlepších dárků pro vaši ratolest. Dětské kolo přinese vašemu dítěti zdravý pohyb, pobyt na čerstvém vzduchu a zlepší jeho fyzickou zdatnost. Dětské kolo může být podnětným dárkem již v útlém věku dítěte. Široká nabídka dětských kol na www.snowboard-lyze-shop.cz vás jistě osloví a vy se stanete jedním z mnoha našich spokojených zákazníků. Podpořte u vás dětí zájem o cyklistiku a jízdu na kole.

Nabídka dětských kol na českém trhu je široká a někteří rodiče tápou jaké kolo pro své dítě vybrat, proto nám dovolte, abychom vám při výběru prvního dětského kola pomohli. U prvního dětského kola je velice důležité, aby dítě dosáhlo oběma nohama na zem. Tím, že bude stát oběma nohama na zemi, získá dítě jistotu a pocit bezpečí, proto obliba dětského kola u dítěte samotného vzroste. Jistou průpravu pro držení balancu představují dětská odrážedla, která jsou dnes velice oblíbená, případně koloběžky.

Častou chybou je koupě většího rámu dětského kola s vidinou, že dítě „do kola doroste“. Takovéto dětské kolo je pro dítě nevhodné, protože dítě na počátku nezná správnou techniku jízdy na dětském kole a nemá ani jistotu v tom, že dosáhne na zem oběma nohama.

Další chyba může nastat v nesprávně zvolené velikosti kol, která má vliv na posed dítěte na jeho jízdním kole. Na trhu jsou nabízena kola 12, 14, 16, 18, 20 a 24 palců. Pro první dětská kola nejsou také doporučovány ruční brzdy, protože koordinace pohybů malých dětí (2 až 3 roky) není na takové úrovni, aby zvládaly jak šlapání, tak i bezpečné zastavení pomocí ruční brzdy. Děti by se proto měly na prvním dětském kolu učit brzdit „protišlapem“ (dítě zastaví tím, že prošlápne pedály kola v opačném směru). 12ti palcová dětská kola mají jeden převod tzv. singl speed. Tato kola jsou povětšinou doplněna v základní výbavě a tzv. balanční kolečka, která v počátcích slouží dítěti pro udržení rovnováhy. Tato kola by měla mít ochranný kryt na řetěz.

16ti palcová dětská kola jsou určena pro děti zhruba ve věku 4-7let, které již zvládly techniku jízdy na dětském kole. Jejich vybavení je obdobné jako u 12ti palcových kol, jen se liší ve velikosti rámu a kol.
Rodiče by si měli uvědomit, že dětské kolo vyšší cenové kategorie nezaručí ani vyšší kvalitu ani vyšší bezpečnost. Vycházejme z faktu, že dítě nebude svoje první dětské kolo využívat na dlouhé vyjížďky a dále z faktu, že dítě rychle roste a obnova dětského kola je nutná v relativně krátkém časovém období.
Stejně jako jízdní kolo pro dospělého, tak i to dětské kolo by mělo každoročně projít před sezónou servisem ve specializovaném obchodu nebo servisu. Bezpečnost dětí je podpořena také cyklistickou přilbou, která patří do povinné výbavy malého cyklisty. Z našich zkušeností doporučujeme rodičům při koupi dětského kola investovat také do cyklistických rukavic, které mohou předcházet odřeninám rukou v případě pádu z dětského kola.

Dětská kola Adresa : http://www.snowboard-lyze-shop.cz/detska-kola-c-219.html
Kategorie: Obchody a služby
Klíčová slova: dětská kola
Uloženo: 13.06.2011
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: 1
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde