Zahradní nábytek: Co letos poletí?

Bez posezení na zahradě nebo terase už si spousta z nás neumí léto představit. Křesílka, stolky, lavičky, houpačky nebo lehátka jsou nedílnou součástí zahrad. Co letos v této oblasti nejvíc poletí? Mrkněte s námi na trendy pro léto 2011!
Odolnost, originalita a variabilita – to jsou tři pojmy, které se s letošním létem a zahradním nábytkem pojí nejčastěji.
Éra plastu pomalu končí
Pryč jsou doby, kdy byl součástí každé zahrady levný bílý a plastový set zahradního nábytku. Stolek s vratkými nohami a židle, u kterých už po krátkém čase hrozilo, že únava materiálu skončí jejich prasknutím a pádem nešťastníka, který do nich sedl. Éra plastového nábytku sice úplně neskončila, ale výrobky, které jsou dnes k dostání, jsou přeci jen o třídu kvalitnější.
I tak ale platí, že v poměru cena/životnost vítězí zahradní nábytek z jiného materiálu. Největší boom v posledních letech zažívá pletený nábytek. Záměrně nepoužíváme slovo proutěný. Přírodní materiály totiž vystřídala syntetika. Té vévodí umělý ratan – odolný vůči nepřízni počasí, nenáročný na údržbu, lehký a příjemný na dotek i na pohled.
Ten se nejčastěji kombinuje s kovovou nebo hliníkovou kostrou, na kterou se naplétá. Právě kombinaci s hliníkem ocení ti, kteří s nábytkem na zahradě často manipulují. Židle, stolky nebo lavice jsou pak lehké a snadno je přenesou i ženy.
Stálicí je dřevo
Stálicí v oblasti zahradního nábytku je potom dřevěný nábytek. Podobně jako se v oblasti podlah znovu derou do popředí masivní podlahy neboli masivní podlahové palubky, podobně jako se i na stěny vrací oblíbené obkladové palubky – i oddělení zahradního nábytku začíná dobývat masiv. Masivní nábytek je prostě klasika, která je odolná vůči povětrnostním vlivům, pěkně vypadá a vydrží při pravidelné údržbě i několik desítek let. Mimochodem - údržba dřevěného zahradního nábytku není náročná, ale je potřeba ji provádět pravidelně. Mořidlo a impregnační olej jsou základ, jako nadstavbu je možné si pořídit přípravky proti plísním a houbám. Jeden nátěr před sezonou, dva během ní, zima v suchu a teple a stůl z masivu bude bez problémů sloužit ještě vašim vnoučatům.
Asi nejoblíbenějším a nejtrendovějším druhem dřeva je teak. Velmi tvrdý, odolný a tvarově stálý materiál, který přečká i zimu venku. Jen je potřeba pořádně dotáhnout šrouby. Voda, která by se do nich dostala a následně zmrzla, by mohla nábytek roztrhnout.
Zahradní nábytek: Co letos poletí? Adresa : http://www.au-mex.cz/zahradni-nabytek.html
Kategorie: Obchody a služby
Klíčová slova: zahradní nábytek
Uloženo: 30.05.2011
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde