Rekonstrukce a zateplení bytových a pane

Zateplení panelových domů je nezbytné. Nejen pro úspory, o které sníží spotřebu tepla, ale i pro zlepšení pohody bydlení. Protože komplexní revitalizace panelových domů není levná záležitost, je nutné pečlivě vybírat dodavatele a dobře přepočítat to, co nabízí. Protože ne všechno, co vypadá výhodně, také výhodné je a v případě rekonstrukce budov to platí dvojnásob. Není totiž horší rozhodnutí než to, když o výběru dodavatele (na zakázku v miliónech) rozhodne jen jediná věc. Nízká cena.
Ve věci rekonstrukce panelových domů je rozumné poradit se jak postupovat a také jak poznat dobrou firmu. Doporučení ohledně rekonstrukce bytového či panelového domu mohou dát ti, kteří mají osobní zkušenost – známí, příbuzní či kolegové. Neváhejte se zeptat i v domech v okolí, kde již byla revitalizace panelových domů dokončena, a od věci není ani požádat o doporučení zkušené projektanty či architekty. Dodavatele může doporučit i odborník, který provádí na stavbách technický dozor za investora. Ten může v rámci kompletního vedení stavby pomoci i s výběrovým řízením od výběru dodavatele až po uzavření smlouvy o dílo.
Smysl má hledat i na internetu, je tu ovšem nevýhoda absence osobního doporučení. Záruky kvalitní práce představuje členství v Cechu pro zateplování budov, jímž se firmy zavazují k dodržování Kodexu kvality a profesní etiky. Cech má i vlastní kontrolní aparát, jehož vyškolení pracovníci chodí nahodile, bez předchozího upozornění na stavbu a kontrolují kvalitu provedení, dodržování technologických postupů a vše, co souvisí s řádným provedením díla. Jistou záruku lze spatřovat i ve členství firmy v Hospodářské komoře ČR. V každém případě je rozumné vytipovat pět až deset stavebních firem, porovnat nabídky a vybrat tu, která nabídne a zaručí správný poměr cena / výkon. Tedy kvalitní, profesionální zhotovení díla za dobrou cenu. Důležité je, aby tato firma také převzala za dílo odpovídající záruky včetně případných oprav.
Zateplování domů není složitá stavební operace, ale rozhodně nejde jen o „nalepení polystyrenu na stěny“. A protože většinou nejde o málo peněz, je rozumné dobře počítat a pečlivě vybírat.
Společnost Kasten za 16 let zateplila přes 1000 domů, ve kterých žije víc než 100 tisíc spokojených obyvatel. To je nezanedbatelná zkušenost, která autora těchto řádek bezpochyby opravňuje k udělení dobré rady těm, kdo chtějí zkvalitnit své bydlení a zateplit svůj dům. Rada je to jednoduchá, ale zásadní: S těmi, kteří nabízejí jednoduché a levné řešení, je rozumné se rychle rozloučit. Vyplatí se to! Kvalitní dodavatel je možná víc než dotace. A určitě má větší cenu než jakákoli sleva.
22.03.2011 | Aleš Kocourek, Kasten, spol. s r.o.

Rekonstrukce a zateplení bytových a pane Adresa : http://www.kasten.cz/
Kategorie: Obchody a služby
Klíčová slova: rekonstrukce bytového či panelového domu
Uloženo: 27.05.2011
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde