Zahradní a koupací jezírka

Jedním z trendů dnešní doby je mít na pozemku vybudováno vlastní koupání. Řada z nás tento trend rozšířila o podmínku „ přírodní koupání bez chemie“. V tomto případě jsou správnou volbou koupací jezírka. Koupací jezírko nejenže naplní požadavek koupání bez chemie, ale stane se i přírodní, a tedy zcela přirozenou, součástí Vaší zahrady. Nebojte se odlišit od okolí a upřednostněte jezírka před klasickým privátním bazénem. Vhodně zvolená technologie koupacího jezírka Vám zaručí nenáročnou údržbu stejně jako masově nabízené a propagované privátní bazény.
Zahradní koupací jezírko Vám v průběhu roku dokáže nabídnout víc než klasický privátní bazén. Klasický privátní bazén je Vaším společníkem v létě, zejména horkých letních dnech, v ostatních ročních obdobích je nevyužívaný a nepřináší žádný užitek. Koupací jezírko je Vaším společníkem v průběhu celého roku a své kouzlo přináší v každém ročním období. V horkých letních měsících nabízí příjemné osvěžení, na jaře Vašemu oku zalahodí bující flóra v břehové čistící zóně jezírka, na podzim pak barvy těchto rostlin a v zimě Váš pohled spočine na zamrzlé vodní hladině.
Zahradní koupací jezírko potřebuje pro stejně velkou koupací plochu hladiny zhruba dvojnásobný prostor než klasický privátní bazén. Nutnost větší plochy je způsobena především čistící břehovou zónou. Jejíž účel vychází z faktu, že každá voda obsahuje živiny potřebné pro růst řas. Aby se Vaše zahradní koupací jezírko nezakalilo řasami, je nutné nechat rostliny v břehové zóně odebrat z vody tyto živiny (nebo alespoň jejich část). Vzpomeňte si na rybníky a přehrady v letních měsících, jsou plné řas a sinic. Způsobuje to mimo jiné i to, že voda obsahuje obrovské množství živin a malé množství pobřežní flóry nebo mokřadů.
Avšak ani hustě osázená břehová zóna není samospasná a proto je dobré napomoci jí správně fungující filtrací. Filtrace do zahradních koupacích jezírek slouží k udržení nezávadné vody a biologické rovnováhy v průběhu celého roku (flóra v břehové zóně prochází ročním cyklem). Filtrace, obdobně jako rostliny v břehové zóně, odstraňuje přebytek živin z vody a brání tak přemnožení řas. Aby voda v našem koupacím jezírku byla kvalitní, je potřeba alespoň základní péče o jezírko i od majitelů, např. zamezení zanesení zahradního jezírka nečistotami jako jsou listí, posekaná tráva.
Zahradní jezírka jsou uzavřený technologicko-biologický systém pracující s chemicky neupravenou vodou. Zatímco privátní bazén je zcela nefunkční bez chemických přísad a filtrů, princip koupacího jezírka je založen a vychází z přírodních zákonů vč. námi navrhovaných filtračních setů. Neváhejte se obrátit na JezírkaBrno s navržením, případně samotnou realizací, koupacího jezírka.

Zahradní a koupací jezírka Adresa : http://www.jezirka-shop.cz/
Kategorie: Obchody a služby
Klíčová slova: zahradní jezírka, koupací jezírka
Uloženo: 08.04.2011
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde