KOI jezírku

KOI jezírka nebo jezírka pro chov koi kaprům se začínají na českých zahradách objevovat stále častěji. Pokud chcete ve svém zahradním jezírku chovat ryby například KOI kapry, e zapotřebí si to ujasnit již v době plánovaní a určitá specifika KOI jezírek již do začátku zahrnovat do plánů a rozpočtu stavby KOI jezírka. Při budování KOI jezírka je zapotřebí nejprve zvolit jeho velikost, tvar a hloubku. KOI jezírko by mělo dosahovat plochy alespoň 20 m2 a hloubku ideálně 2 m. Objem takové ho jezírka při postupně se svažujících březích je cca 20 m3. V takovém KOI jezírku již lze udržet za pomocí čerpadla a ideálně i filtrace celkem stabilní biologickou rovnováhu. Koi kapři také budou moci v klidu přezimovat, stáhnou se do největší hloubky, a při teplotě cca 4C, zimu přečkají. KOI jezírko tohoto rozměru také nebude v létě přehříváno a nemělo by docházet k výraznému poklesu kyslíku. Záměrně uvádíme „nemělo by docházet“, jelikož obsah kyslíku (alespoň 6 mg/l) v KOI jezírku nezávisí jen na teplotě vody ale dalších okolnostech jako je například přítomnost a četnost řas v jezírku a celková obsádka jezírka rybami atd. Odborná literatura doporučuje zhruba 1 kg ryby (koi) na 1 m3, toto zatížení může být ale i podstatně vyšší až 4-6 kg/m3, ovšem za podmínky kvalitní filtrace KOI jezírka.

Filtrací pro jezírka je celá řada od tlakových plastových filtrů až po profesionální bubnové filtry. Jedna z firem, která se specializuje na budování KOI jezírek, je firma Jezírka-Brno.cz. V nabídce najdete filtrace různých úrovní i cenových kategorii pro široké spektrum zákazníků. Pro KOI jezírka je doporučována vyzděná šachta, v které je umístěna (a také skryta) veškerá potřebná technologie. To znamená mechanický předfiltr pro zachycení větších mechanických nečistot a obohacení vody padající přes nerez. síto o kyslíky. Dále mechanicko-biologická filtrace, která za pomoci bakterií odstraňuje jemnější nečistoty, UV lampa, která dokáže narušit strukturu jednobuněčných řas a ty se pak shlukují do větších celků a je možné je lépe odstranít. V šachtě jsou také čerpadla a veškerá šoupata a ventily pro obsluhu (zazimování, spuštění jezírka nebo odkalení nečistot ze dna filtrů.)

Jezírkový vysavač Pondovac
U jezírek platí zásada, že veškeré nečistoty by měly být odstraněny z vody co nejdříve a to buď hladinovým sběračem (skimer) nebo filtrací. Pokud se tak nestane, nečistoty zůstávají u dna jezírka o odsud je odstraníme nejlépe jezírkový vysavače. Chtěli bychom vám představit jezírkový vysavač Pondovac. Pondovac se vyrábí již řadu let a nyní je poslední typem Pondovac 4. Jezírkový vysavač Pondovac 4 je vybaven dvoukomorovým sacím systémem, dvě nezávislé komory umožňují nepřetržitý proces. Pondovac průběžně nasává nečistoty a kal vytéká pomocí dlouhé výpustní hadice. Pondovac je vybaven speciální odsávací hlavicí na odstranění vláknitých řas. Kolečka a madlo Pondovacu pro jeho snadnější manipulaci. Jezírkový vysavač Ponodvac 4 můžete nyní koupit v akční ceně na Jezirka-shop.cz případně si jej odebrat v kamenné prodejně Jezírka-Brno.cz na Sobolově ulice 13, Brno Bohunice.

KOI jezírku Adresa : http://www.jezirka-shop.cz/pondovac-ez-34.html
Kategorie: Obchody a služby
Klíčová slova: koi jezirka
Uloženo: 07.04.2011
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde