TV Stolky

TV stolky, Televizní stolky obecně


Televizní stolky jsou neustále aktuální a do obývacích pokojů jednoznačně patří. TV stolky se upravují podle potřeb moderního uživatele, proto jsou jednoduchých tvarů, většinou jednobarevné. U moderních TV stolků se oceňuje také vtip a provedení. Televizní stolky se vyrábějí z různých materiálů. Za celou jejich historii jednoznačně vede dřevo. Dřevěné TV stolky jsou neustále v kurzu. Dřevěný materiál může být doplněn jak kovem, sklem, tak i plastem. Kombinace různých materiálů se povoluje, nic není zakázané a pokud si libujete v čistotě materiálů, není žádný problém sehnat pouze dřevěné TV stolky, kovové, plastové a nebo skleněné.

Kam umístit TV stolky


Místo pro televizor by mělo být takové, na které všichni pohodlně uvidí z místa, kde se scházejí. V obývacím pokoji to je sedací souprava, v jídelně stůl apod. Obrazovka by neměla být v blízkosti okna, a to hned z několika důvodů. Jedním z nich je oslnění diváka denním světlem, který tak má sníženou schopnost rozpoznávat barevné a světelné nuance obrazu. Přímé sluneční světlo zároveň zkracuje životnost výrobku, podobně jako topná tělesa, která jsou pro přístroj rovněž zátěží.
Praktické je místo v blízkosti elektrických zásuvek, tehdy předejdeme spleti kabelů vinoucích se podél stěn. Jejich hyzdění interiéru předejdeme ale i jinými způsoby, buď zasekáním do zdi, což komplikuje v pozdější době přesun přístroje na jiné místo, anebo volbou vhodného televizního stolku.

TV stolky dnes


Standardním modelům televizí takřka odzvonilo, a tak si zcela běžně pořizujeme plazmový nebo LCD televizor, jejichž subtilní provedení nepotřebuje standardní provedení stolků, jako tomu bylo doposud. Jednou z možností je začlenit tyto přístroje do stávající obývací soupravy, jejíž součástí je zádová deska, na kterou se montují. Výhodou je uschování kabeláže, která se protáhne otvorem skrz desku. Pro nevzhledné vodiče jsou ale připraveny i speciální lišty, které jsou součástí televizních stolků. Od jednoduchých typů sestávajících z jedné nebo dvou polic až po modely s otočnou horní deskou a policemi či zásuvkami pro uložení ostatních komponentů (přehrávače DVD, videorekordér) a nosičů filmů i hudby.

K výrobě se používají nejrůznější dřeva (dýha, masiv), velmi oblíbené je i sklo nebo kov, běžné je jak stacionární provedení, tak modely s kolečky usnadňujícími přesun z místa na místo. Při koupi televizoru prodejce nabídne i speciální držák navržený na míru daného modelu, zvolit ale můžete i univerzální typ. Kovová konstrukce se připevňuje na zeď, anebo dovoluje stát přístroji samostatně. Podle typu můžete otáčet televizorem i o 360°, což je výhodné například v polyfunkčních místnostech, kde panel vytváří předěl mezi zónami a oblíbený pořad lze sledovat buď z obývací části, nebo z kuchyně. Sledovat obraz z různých úhlů dovoluje i nástěnný model s výklopným ramenem.

Jaké jsou Televizní stolky


Stylové TV stolky na LCD, LED a plazma TV jsou vyrobeny z nejkvalitnějších materiálů, splňují nejvyšší světové standardy a pomohou vám optimalizovat vzdálenost a úhel sledování obrazu. Ploché LCD televizory, plazmové televizory a LED televizory si vyžadují i přizpůsobení televizního nábytku s novými parametry, novým designem a s využitím nových materiálů.

Parametry televizního stolku



Barva
Materiál
Doporučená úhlopříčka
CIS systém
Tloušťka horní police
Tloušťka ostatních polic
Max. zatížení horní police
Vnější rozměry (VxŠxH)
Výška mezi policemi
Záruka

Materiály použité na výrobu tv stolků



Kvalitní tvrzené bezpečnostní sklo - vyznačuje se vysokou odolností vůči rozbití. Má vysokou pevnost v ohybu a odolnost proti nárazům. V případě rozbití se sklo rozpadne na malé neostré kvádříky a tím se maximálně eliminuje poranění. Speciální úprava povrchu skla eliminuje viditelnost otisků prstů a drobných skvrn a zaručuje jejich snadné odstranění při použití běžně dostupných čisticích prostředků na sklo. Barevné provedení - temperovaného sklo čiré, kouřové (šedé), černé
Hliník
Nerez ocel
Chromované kovy
Dřevo v různém provedení - masiv, dýha (smrk, borovice, olše, třešeň, dub, ořech). Barevné provedení - WENGE, stříbrný nebo černý dub
Vysoce lesklé MDF desky - televizní stolky z MDF materiálu je vhodné očistit pouze jemně vlhčeným hadříkem a nejlépe ošetřit přípravky obsahující včelí vosk. Barevné provedení - černá, bílá, červená a zelená


Typy televizních stolků



Skleněné TV stolky - prosklené TV stolky v mnoha barevných provedeních s ideálním rozdělením vnitřního prostoru pro TV příslušenství i další drobnosti. Je vhodný i pro TV přijímače s velkou úhlopříčkou. TV stolky s policemi z lesklého čirého skla pro uložení TV příslušenství v mnoha barevných variantách. Barevné provedení stolku - buk, hrušeň, olše, ořech tmavý, ořech světlý, zebrano světlé, zebrano tmavé, višeň, wenge, švestka, černá.
TV Stolky Adresa : http://www.tvstolky.cz
Kategorie: Obchody a služby
Klíčová slova: tv stolky, televizní stolky
Uloženo: 27.03.2011
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde