Výběr GPS navigace

Jak si vybrat správnou navigaci? To je častá otázka zákazníků, když poprvé „nahlédnou“ pod pokličku trhu s navigacemi. To množství značek, typů a možností, které navigační přístroje umožňují, je na první pohled těžko orientovatelné.
Nejrozšířenější využití GPS (zkratka Global Positioning System) přijímačů je v automobilovém průmyslu, tj. autmobilové navigace. V prvé řadě byste si měli ujasnit, jaké mapové podklady v navigaci potřebujete. Na trhu jsou navigace s různým mapovým pokrytím (např. pouze Česká republika, východní Evropa, celá Evropa, nebo vč. Spojených států amerických). V dnešní době je taktéž důležitá aktualizace mapových podkladů ve Vámi vybrané navigaci. Neváhejte se proto informovat jak často výrobce navigace mapy aktualizuje, zda je tato služba zdarma nebo za poplatek. Například společnost Garmin jako první společnost zavedla doživotní aktualizace map v navigaci zdarma ve své řadě LifeTime. Další výrobce TomTom nabízí u vybraných modelů dvouletou aktualizaci zdarma.
Dalším měřítkem pro výběr navigace by měl být displej a jeho funkce. Automobilové navigace jsou dodávány s barevným displejem různých velikostí. Záleží většinou na uživateli, zda preferuje větší či menší velikost displeje. Obě varianty s sebou nesou jak výhody, tak nevýhody. Při svém konečném rozhodování si uvědomte, že za volantem svého vozu se soustředíte na řízení a děj na vozovce, nikoli na obrazovku navigace. Zkušenosti mnoha uživatelů jsou takové, že při jízdě není podstatná velikost displeje navigace, ale její hlasový výstup.
Samozřejmostí by mělo být české MENU a český hlasový výstup. Na trhu jsou navigace, které nabízí několik hlasů, jež Vás mohou na Vašich cestách navigovat.
Dalším parametrem pro výběr navigace je kvalita baterie. Jak dlouho baterie navigace vydrží na jedno nabití, je možné nabíjet navigaci v automobilu (ze zapalovače), nebo doma.
V případě, že byste se rozhodli pořídit si mapové podklady státu, které nejsou nakonfigurovány ve Vaší navigaci od výrobce, je dobré zjistit si před koupí velikost interní paměti Vámi vybrané navigace a možnost rozšíření o datové karty, jako jsou SD karty apod.
V dnešní době neslouží automobilové navigace pouze k navigaci na Vašich cestách. Jejich funkce jsou obohaceny o přehrávače, nahrávače, fotoaparáty, bluetooth a mnoho dalších pro někoho z nás zbytečných a pro druhého užitečných funkcí.
Automobilové navigace jsou snadno přenositelnou elektronikou. Snadná přenositelnost minimalizuje pravděpodobnost krádeže navigace. Přenositelnost maximalizuje možnost využití navigace ve vícero autech. Informujte se proto u svého prodejce GPS-NAVIGACE-SHOP na příslušenství k autonavigacím – náhradní držáky, nabíječky, obaly atd.
Neuspěchejte výběr svojí navigace, trh s nimi stále roste a rychle se vyvíjí, neváhejte proto využít správně jeho možností na Vašich pracovních a soukromých cestách.

Výběr GPS navigace Adresa : http://www.gps-navigace-shop.cz/
Kategorie: Obchody a služby
Klíčová slova: gps, navigace
Uloženo: 15.02.2011
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde