Spevacek.cz - peče o stromy

Podoba kulturní krajiny té které země je odrazem toho, jak lidé v ní žijící toto povolání v průběhů generací naplňovali. Krajina kolem nás je odrazem toho, co jsme zdědili od předků, je odrazem naší vlastní úrovně a vztahu k přírodě, ale je i vzkazem generacím příštím. V krajině můžeme číst, co která generace do společného pokladu vložila a zachovala, nebo co zničila, či nechala zpustnout. Vše toto lze vnímat, ať se jedná o naši zahradu soukromou, prostředí naší obce či města, nebo se jedná o krajinu širší a obecnou.

Naše firma chce lidem a subjektům pomáhat svými službami k tomu, aby soukromé zahrady obsahovaly kus krásy a přirozenosti volné přírody, a zároveň aby krajina kolem nás měla krásu pěstěné zahrady.
Zajistíme vše od založení zahrady, výsadeb stromů, přes údržbu a ošetřování dřevin až po vysoce odbornou péči o památné stromy.
Navrhneme do vaší zahrady vhodné druhy a množství rostlin k výsadbě, připravíme plán údržby a péče o zeleň stávající i nově vysázené rostliny. Návrhy a realizace zahrad, parků a krajinných prvků jsou důležitou součást naší nabídky projekčních prací.

Provádíme dendrologické průzkumy v lokalitách, posouzení provozní bezpečnosti stromů, znalecké posudky dřevin a zeleně a zpracováváme též komplexní plány arboristických zásahů, ošetření a údržby.
V neposlední řadě provádíme i náročná riziková kácení stromů v jakkoliv obtížných podmínkách. S těmito vysoce odbornými a nebezpečnými pracemi máme již dvacetiletou úspěšnou zkušenost.


Ke kácení stromů může dojít z různých důvodů.
Nejčastější důvod ke kácení stromů je doba zralosti (obmytí), ale tento přístup péče o stromy platí pouze v lesním hospodářství, kde se na dřevinu pohlíží především jako na hospodářskou hodnotu.
Dalšími důvody ke kácení stromů se týkají stromů ve volné krajině nebo v intravilánech lidských sídlišť. Je to probírka za účelem uvolnění ostatních stromů v parkové, nebo zahradní kompozici nebo odstranění překážky u obytného domu, nebo u hospodářských staveb komunikací a pod.
Provádíme též speciální druhy řezů, jako je řez zmlazovací, řez redukční, odlehčovací řez a podobně. Cílem těchto zásahů je zajistit provozní bezpečnost stromu na daném stanovišti. K těmto opatřením lze samozřejmě řadit i bezpečnostní vazby korun.
Stromy nejen kácíme, ale častěji provádíme výsadby dřevin. Výsadba stromů do krajiny, parkové kompozice i městského prostředí je důležitou součástí naší nabídky.
Nezanedbatelnou součástí naší činnosti je i provádění výškových prací na historických objektech. Specializujeme se též na pokládku dřevěných šindelových střech na chalupách, kostelích, kapličkách, hradech a zámcích.Šindel na střechách je velice vkusná a dekorativní krytina. Pracujeme převážně s kvalitním štípaným šindelem od slovenských a beskydských dodavatelů. Dřevěný šindel je náročný na práci a vyžaduje nejen znalost technologického postupu, ale hlavně zručnost, cit a zkušenosti.

Spevacek.cz - peče o stromy Adresa : http://www.spevacek.cz
Kategorie: Obchody a služby
Klíčová slova: kácení stromů, šindel, návrhy zahrad, zahrada,výsadby stromů
Uloženo: 16.01.2011
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde