Solární stavebnice.cz

Pokud půjdete s dobou, jistě si nenecháte ujít možnost ušetřit si peněžní výdaje za elektřinu a zauvažujete o hitu budoucnosti – pořízení vlastní solární elektrárny jako zdroje elektrické energie na svém pozemku a domě.

Fotovoltaické elektrárny představují snadné řešení pro přeměnu slunečních paprsků na elektřinu. K naprosto nehlučnému provozu postačí minimální údržba. Co se týče nákladů, jsou nulové a jakmile uplyne doba životnosti lze celou elektrárnu recyklovat. Je třeba si vybírat kvalitní fotovoltaické systémy, aby se životnost pohybovala od pětadvaceti do třiceti let. Výrobci se zcela běžně zaručují výkonností panelů neklesající pod osmdesát procent.

Každou fotovoltaickou elektrárnu tvoří solární panely. Solární panely obsahují solární články fungující na principu fotovoltaického jevu. Jakmile se solární panely osvítí, začnou vyrábět intenzitě dopadeného osvitu přímo úměrný stejnosměrný proud. Silné sluneční záření tedy vygeneruje dost vysoký proud a například ranní svit zase naopak oproti tomu nižší. Konečné napětí sériově zapojených článků v solárním panelu dosahuje kolem 20-30 V. Platí, že čím víc článků je do série zapojeno, tím vyššího napětí panel dosáhne.

Solární panely vyrobí stejnosměrný proud, který se ale nedá jako dodávka do rozvodové sítě v domácnostech využít. Musí se nejprve přeměnit na proud střídavý. K přeměně slouží tzv. měniče napětí. V podstatě se jedná o centrum, které řídí celý systém a dále může podávat i informace o vyrobené energii a stavech provozu elektrárny. Měnič rovněž zajistí monitorování a regulování napájení sítě. Pokud dojde k poruše, automaticky dojde k odpojení eletrárny ze sítě.

Solární stavebnice.cz Adresa : http://www.solarnistavebnice.cz
Kategorie: Obchody a služby
Klíčová slova: solární panely, fotovoltaické panely, fotovoltaické elektrárny, měniče napětí, s
Uloženo: 26.11.2010
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde