Volte2010.cz – ovlivněte i Vy politickou

V květnu roku 2010 proběhly volby do sněmovny a v současné době se blíží další volby, ve kterých můžeme dát najevo svůj názor na politickou situaci. Ovšem tentokrát se bude jednat o lokální politickou situaci, tedy o situaci v místě našeho bydliště. Voleb bychom se měli zúčastnit, i když souhlasíme s tím, jaká rozhodnutí jsou přijímána v místě, kde bydlíme, a to především proto, abychom podpořili ty, kteří tato rozhodnutí realizují.
Ptáte se, proč právě Vy byste měli jít k volbám? Proč právě Vy máte být tím, kdo se zúčastní volby obecních zastupitelstev a volby Senátu? Ptáte se, proč jít k volbám, místo toho, abyste seděli doma a odpočívali? I když to není zcela zřejmé, tak strany, které jsou u moci, rozhodují o budoucnosti vás i vašich potomků. Přijďte tedy i Vy jak k senátním volbám, tak i ke komunálním volbám a dejte najevo, jakým směrem chcete, aby se ubírala České republika.
Komunální volby budou velice zajímavé i ve velkých městech, kde doposud v naprosté většině vládla ODS a měla zde svého starostu či primátora, např. v Praze. To se může po podzimních komunálních volbách výrazně změnit díky oslabené pozici ODS a nástupu nových politických stran TOP 09 a VV.
Senátní volby vymění třetinu senátorů z horní komory českého parlamentu. Volit se bude ve 27 senátních obvodech. Klub ODS obhajuje 19 senátorských křesel. Klub TOP 09 a starostové 6. Dva senátoři budou svojí pozici obhajovat jako nezávislí. Levice neobhajuje žádné křeslo. Senátní volby 2010 budou velice důležité, protože složení Senátu po podzimu 2010 bude rozhodovat o ústavních změnách, které plánuje nová vláda, jakou je například přímá volba prezidenta.
MUDr. Jan Hnízdil má jistě pravdu, když ve svém článku Už vím koho volit, říká, že: „Den voleb je nejdůležitějším dnem pro politiky a nejméně důležitým dnem pro občany. Rozhodující je, jak se o práci politiků a dění kolem sebe zajímáme po volbách. Zda jim nedopřejeme ani chvíli klidu, vytváříme na ně neustálý tlak, žádáme plnění slibů a skládání účtů. Každý týden, každý den, každou hodinu. Pokud náš zájem skončí vhozením lístků do volební urny, budeme za pár týdnů zase bědovat, že z nás dělají voly. Nadávat můžeme jen sami sobě.“ Proto - výsledek volby do Senátu i volby do obecních zastupitelstev je zásadní pro naši budoucnost – nepropásněme je.

Volte2010.cz – ovlivněte i Vy politickou Adresa : http://www.volte2010.cz
Kategorie: Obchody a služby
Klíčová slova: Volby
Uloženo: 17.09.2010
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde