Děravá střecha?

Střecha, je jedním z nejdůležitějších součástí stavby. Bez střechy je dům neobyvatelný, to věděly již v starém dobrém kocourkově a musíme s nimi souhlasit. Špatně postavená, poničená či stará střecha poskytuje povětrnostním vlivům obrovské možnosti jak v budově škodit. Hlavním a nejviditelnějším projevem je degradace budovy díky vnikání vody do objektu. Voda která pronikla přes obraný val budovy, začne její části nahlodávat, stejně tak jako nemoc která pronikla přes náš imunitní systém a jejím konečným důsledkem je kromě neobyvatelnosti objektu i jeho zborcení. Z toho důvodu je nutné se o střechu pravidelně starat a věnovat ji patřičnou péči.
Pokud jste laik a nevíte si rady proč vám do objektu zatéká, zkuste postupovat dle dalších bodů:
1)Průzkum střechy začněte na půdě.
2)Vizuálně skontrolujte krytinu, zda mezi jejími jednotlivými částmy neprosvítá denní světlo.
3)Pokud světlo prosvítá, vyměňte vadný článek krtiny za nový. Většina pálených či betonových tašek lze vyměnit zevnitř.
4)Pokud nelze vyměnit krytinu zevnitř, velmi důkladně si rozmyslete zda jste schopný bezpečně vylézt na střechu a bez rizika ji opravit. Při opravování střechy z venku se VŽDY jistěte, horolezeckým postrojem a lanem.
5)Jestliže po vizuální kontrole neodhalíte žádnou vadu, je nutné kontrolu provést při dešti. To vám umožní přesně lokalizovat kde k pronikání vody dochází.
6)Místa kde zatéká označte, či nafoťte a o radu neváhejte požádat firmu která, se problematikou zabývá. Jednou z mnoha firem, které poskytují poradenství zdarma, jsou například řemeslníci sjednocení pod hlavičkou www.horolezci. biz
7)Pokud se vám ani po konzultaci nepodaří vlastní silou střechu opravit, zajistěte si na pomoc firmu disponující odborně vzdělanými řemeslníky a ti vás vašeho problému rádi zbaví.
Doporučení na závěr: práce vykonávané na střeše jsou vždy v určitém směru nebezpečné a může u nich dojít ke zranění, popřípadě i smrti. Proto si vždy pečlivě rozmyslete zda na úkol stačíte. Nikdy zbytečně neriskujte, jelikož je mnoho firem které váš problém bezpečně vyřeší.

Děravá střecha? Adresa : http://horolezci.biz
Kategorie: Obchody a služby
Klíčová slova: výškové práce, zednické, pokrývačské, klempířské, odstraňování sněhu ze střech,
Uloženo: 07.09.2010
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde