Přírodní kosmetika skrývá kvalitu

Popis článku: Rodinné firmy z Evropy umí vyrobit kvalitu biokosmetiky a přírodní kosmetiky bez jedovaté rakovinotvorné chemie. Dnešní obchodní řetězce, včetně lékáren kvalita nezajímá. Kvalita přírodní biokosmetiky se dá koupit pouze ve specializovaných obchodech nebo na e-shopech s biokosmetikou.

V dnešní době se nám ztratila kvalita u kosmetiky i u potravin. Důvodů, proč tomu tak je mnoho. Kvantita je důležitější než kvalita, tlaky obchodních řetězců na levné zboží, které se rychle točí. Velké nadnárodní společnosti investují nepředstavitelné peníze do televizní mnohdy klamavé reklamy, kterou se nechají spotřebitelé ovlivňovat. Každý si musí uvědomit, že ty televizní reklamy se stále opakují od největších nadnárodních společností. Vždyť to musí někdo zaplatit, vždy jedině spotřebitel na úkor kvality.

Čím je kvalita běžně dostupných značek v obchodních řetězcích a lékárnách zhoršená?


Levnou technologií z ropy, která nahradila přírodní rostlinné oleje. Nějhorší je jedovatá konzervace karcinogeními chemickými látkami jako jsou parabeny, antibiotika a mnoho dalších jedů, ve kterých se běžný spotřebitel neorientuje. Musíme si uvědomit, že dnes ty škodlivé látky máme v šampónech, v pleťových krémech, v tělovém mléce, v dekorativní kosmetice, ale bohužel i v dětské kosmetice. Průměrný spotřebitel toho za 1 rok díky tomu dostane do těla nemalé množství, ovšem zbytečně.

Jak se tedy orientovat ve kvalitě biokosmetiky?


Alternativou, jak koupit kvalitní přírodní kosmetiku dnes nabízí certifikovaná biokosmetika. Ovšem takovou kvalitu dnes spotřebitel nekoupí v obchodním řetězci a bohužel i lékárny se neangužují nabídnout zákazníkovi pravou přírodní kvalitu bez chemie. Jedinou možností, jak koupit kvalitní biokosmetiku jsou internetové e-shopy nebo specializované obchody zaměřené na kvalitu přírodní biokosmetiky bez chemie. Bioskosmetika má prostě na českém trhu problém, dostat se běžně k zákazníkovi. Navíc mnoho čechů ještě nepoznalo, jak markatní je rozdíl ve kvalitě mezi běžně dostupnou kosmetikou a biokosmetikou. Ti, kteří vyzkoušeli nějaký produkt certifikované biokosmetiky byli mile překvapeni, ža tato biokosmetika přirozeně voní esenciálními oleji, nevysušuje pokožku, alergických reakcí oproti běžné konzervované kosmetice je minimum.

Jaké značky biokosmetiky se dnes dají koupit?


Jsou to zejména značky malých rodinných firem z mnoha států celé Evropy, kteří mají své letité receptury a používají své osvědčené přírodní ingredience, jako jsou vzácené rostlinné oleje (avokádový, jojobový, mandlový, růžový, ), éterické oleje, bambucké máslo, oslí mléko a mnoho dalších vzácných ingrediencí. Dnes můžete koupit značku Oléanat z Francie, luxusní biokosmetiku Elicey z Francie, Mádara z Lotyška, Bioselect z Kréty, Essencial Care z Velké Británie, Kanu Nature z Polska, Primavera z Německa, Logona z Německa a mnoho dalších.

Co mají značky biokosmetiky společného?


Všechny splňují přísná certifikační pravidla, neobsahují chemické látky škodlivé pro člověka (parabeny, silikony, pěnidla, antibiotika, ropné deriváty, živočišné tuky a další škodliviny). Nejprestižnější certifikace je Ecocert, BHDI, ale nutno podotknout, že každý stát má svou certifikaci na biokosmetiku a v mnoha státech evropské uninie je platná legislativita, která přesně určuje, co smí obsahovat biokosmetika a co ne. To se ovšem o české republice říct nedá. ČR takový zákon o biokosmetice nemá. Tudíž zde má mnoho firem možnost beztrestně klamat zákazníky tím, že prohlašují naše kosmetika je přírodní.

Náš e-shop www.darkova-kosmetika.cz se formou pr článků snaží šířit osvětu pro spotřebitele a upozornit na to, že v tomto směru je česká republika pozadu a lidé se ve kvalitě kosmetických produktů neorientují.

V naší nabídce najdete výhradně certifikovanou biokosmetiku mnoha značek, kvalitní biodynamická vína, světové čaje a certifikovanou aromaterapii.

Nabíka anglické biokosmetiky Essential Care
Nabídka francouzké biokosmetika Elicey
Nabídka německé biokosmetiky Logona

Autor článku: Monika Hutníková, darkova-kosmetika.cz
Přírodní kosmetika skrývá kvalitu Adresa : http://www.darkova-kosmetika.cz
Kategorie: Obchody a služby
Klíčová slova: biokosmetika, přírodní kosmetika, přírodní biokosmetika
Uloženo: 13.08.2010
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde