e-massa.cz – rychle rostoucí dřeviny

V poslední době se poměrně často začalo objevovat v médiích téma "rychle rostoucích dřevin". Důvodů proč pěstovat RRD je více a můžou souviset s ekologií, energetikou a tedy ekonomickými aspekty. Od ropné krize v roce 1971 a zejména pak v posledním desetiletí se v západní Evropě a také v některých oblastech Severní Ameriky začíná na stále větší rozloze zemědělské půdy využívat nový systém zemědělského hospodaření, jehož smyslem je produkce rostlinné hmoty – biomasy nebo přesněji fytomasy.
Hlavními důvody pro zavádění tohoto systému v hospodářsky vyspělých zemích jsou:
- využití zemědělské půdy pro nepotravinářskou produkci a zajištění mimoprodukčních funkcí zemědělství
- rozvoj zemědělských oblastí (nová pracovní místa, posílení místní ekonomiky – peníze za energii zůstávají v regionu, přicházejí investice do nových technologií)
- snížení znečištění ovzduší náhradou fosilních paliv a zlepšení obchodní bilance státu
Hlavní výhodou biomasy je, že emise jsou výrazně nižší než z fosilních paliv: biomasa je tzv. "CO2 neutrální" (spalováním se uvolní tolik CO2, kolik je spotřebováno pro další růst rostlin); ve dřevě není síra, ve slámě je jí 0,1% (2% u hnědého uhlí); dusíku je jen 0,1-0,5% (fosilní mají až 1,4%)
Pokud i Vy chcete myslet na přírodu, šetřit peníze a především mít ekologickou a ekonomickou energii, tak je tu pro Vás společnost e-massa a.s.
Společnost e-massa a.s. vznikla v roce 2009 se sídlem v Táboře. Jejím hlavním cílem je cílené pěstování RRD (rychle rostoucích dřevin) pro energetické účely. Věnujeme se pěstování klonů topolu a vrby. Japonské topoly nebo japany jsou populární názvy pro skupinu 5 topolových klonů získaných ze záměrných křížení topolu černého a topolu maximowiczova. Tak zvaná energetická vrba je keřem druhu Salix viminalis var. Gigantea, z 1ha dosáhnout výnosu až 15-20 tun sušiny v průběhu jednoho roku. Chcete být soběstační v produkci palivového dříví nebo se zabývat produkcí dřevní štěpky pro spalování a spoluspalování? Pak se obraťte na profesionály v oboru, obraťte se na e-massa a.s., společnost, která Vám nabízí pěstování rychle rostoucích dřevin pro energetické účely. Nabízíme prodej sadby Japonského topolu a vrby ve formě řízků, prýtů a kořenáčů. S dodávkou sadby od nás dostanete stručný návod, jak postupovat při výsadbě. Součástí našich služeb je i konzultace, kde Vám ochotně poradíme se všemi problémy souvisejícími s výsadbou, starostí ale i následným využitím dřevin. Svěřte své rychle rostoucí dřeviny do rukou profesionálů, svěřte je do našich rukou.

e-massa.cz – rychle rostoucí dřeviny Adresa : http://e-massa.cz
Kategorie: Obchody a služby
Klíčová slova: japonský topol
Uloženo: 19.07.2010
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde