Elektronická cigareta

Výběr vaší první elektronické cigarety.

E-kouření má jistá specifika, která je dobré dodržovat pro maximální výkon a požitek chuti z vaší elektronické cigarety. Zde se vám pokusím nastínit alespoň některá z nich, aby váš vstup do e-světa byl o něco jednoduší, než byl ten můj. Předem bych rád upozornil, že každý e-kuřák si najde svojí e-cigaretu stejně tak, jako když kouřil klasickou. Berte proto prosím tento článek jako zkušenosti, které jsem nasbíral a ne jako pravidla, která musíte bezpodmínečně dodržovat.

Při objednávání elektronické cigarety si dobře prostudujte její parametry. Jako hlavní kritérium pro výběr se nabízí tři věci. Vzhled, baterie a atomizér.

Vzhled e-cigarety je velmi důležitý. Není to záležitost na deset minut, jako byla klasická cigareta. Zpočátku jsem se snažil přiblížit svojí e-cigaretu co nejvíce klasické. Jak rozměrem, tak barvou. Až po nějakém čase jsem si uvědomil, že je to spíše na škodu. Platí zde jedna zásada. Čím menší je e-cigareta, tím menší je i její výkon a výdrž. Bohužel mě takové e-kouření nepřesvědčilo. Malá nádobka na e-liquid a malá výdrž baterie. Většina prodejců takovýchto cigaret slibuje výdrž náplně až 10 cigaret. To bohužel většinou není pravda.Většinou budete rádi,že si dáte dva až čtyři kvalitní potahy a budete dokapávat e-liquid. Malé baterie zase neudrží potřebné napětí delší dobu a rychle se vybijí, nebo e-cigareta špatně kouří. Další negativní věcí je, že si ji lidé mohou na větší vzdálenost splést s klasickou cigaretou. Pokud jste v obchodním centru a vrhá se na vás ochranka nebo nějaký nekuřák, můžete zažít velmi horké chvíle, než jim vysvětlíte, o co se vlastně jedná. Pokud, ale uvidí černou nebo modrou trubičku, případně kombinaci různých barev, na jejímž konci svítí modrá dioda, budou spíše zvědaví, proč vám jde od úst kouř. Já vždy tvrdím „Klasiku už jste měli, proč nemít něco originálního. Buďte originální.“

Baterie je bezesporu důležitým článkem, který vám může e-kouření značně zkomplikovat. Při jejím výběru je třeba brát ohled na její kapacitu a vaše možnosti jejího dobíjení. Pokud nemáte možnost jejího pravidelného dobíjení, je dobré zvážit přikoupení baterie s větší kapacitou, nebo si pomoci dobíjecím pouzdrem, které naleznete v naší nabídce. Takto můžete značně prodloužit dobu, kterou nebudete potřebovat zásuvku. Dále si můžete vybrat baterii automatickou nebo manuální.Já osobně preferuji baterie manuální.Lépe se mi ovládá délka žhavení atomizéru a nehrozí poškození tlakového spínače e-liquidem (baterie se tím nenávratně zničí).

Atomizér u e-cigarety vytváří dým a pokud jeho provedení bude nekvalitní, nebude podávat patřičný výkon. Před prvním použitím atomizér silně profoukněte. Vyteče bezbarvá tekutina, která slouží jako ochrana před spuštěním provozu nasucho.Většina lidí je zděšena, že jim cigareta na začátku málo kouří. Atomizér je zpočátku třeba rozkouřit, což trvá cca 1 den. Dále je třeba atomizér čistit. Je dobré jej jednou týdně propláchnout teplou vodou nebo lihem. Poté jej profouknout a nechat vysušit.Po vysušení zakápnout e-liquidem a rozkouřit.

E-liquid. Vybrat si ten správný je zpravidla nejtěžší. Také se v tomto ohledu velmi těžko radí. Každý má rád jinou příchuť a každému chutná trochu jinak. Proto si osobně myslím, že nejlepší je si na začátek objednat tři malé balení různých příchutí než jedno velké a zkoušet. Já jsem na začátku hledal příchutě tabáku ( Tabaco, Camhel atd.) a dnes mám raději příchutě jiné (Coffe, Capucino, Vanilka, Mint).Je dobré občas příchutě měnit, aby té jedné nebylo příliš.Co se týče spotřeby e-liquidu, také bývá u každého e-kuřáka velmi odlišný.Většinou se ale pohybuje mezi 30ml až 40ml měsíčně.

Doufám, že vám těchto pár rad pomůže s výběrem správné e-cigarety a budete spokojeni jako mnoho lidí předvámi.
Elektronická cigareta Adresa : http://www.ecigarety.eu
Kategorie: Obchody a služby
Klíčová slova: elektronická cigareta, e cigareta, e liquid
Uloženo: 10.06.2010
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde