Postele, matrace, rošty

Každý člověk ulehá denně ke spánku, a aniž by si to uvědomoval, čeká, že se vzbudí odpočinutý a plný energie. Málokdo si však uvědomuje, že vydatnost a kvalitu spánku, a přeneseně i celého života, ovlivňuje i to na čem spí. Průměrný člověk totiž spí třetinu dne, což v praxi znamená, že např. šedesátiletý člověk prospal již dvacet let svého života. Z tohoto důvodu by tedy žádný rozumný člověk, kterému není lhostejno, kde stráví třetinu svého života, neměl nákup svého budoucího lůžka podcenit. Zde jsme pro Vás připravili několik rad, které byste při nákupu postele měli určitě vzít v potaz:

Postel by si měl člověk vybírat podle svých rozměrů a hmotnosti. Minimální délka lůžka se vypočítá tak, že k výšce člověka připočtete tzv. patní prostor, tj. délku nataženého chodidla (Výška postavy + 11 až 24 cm). Kupujete-li dvojlůžko, řídí se jeho délka výškou vyššího partnera. Šířka lůžka se řídí šířkou ramen při poloze na zádech s tím, že ruce jsou volně položené podél těla. Stručně řečeno – kupte si největší postel, jakou si můžete dovolit a na kterou máte dostatek místa.
Postel musí mít dostatečnou výšku - alespoň 30 cm nad podlahou (hygienické minimum je 25 cm), nejen kvůli pohodlnému vstávání, ale také s ohledem na prach a proudění vzduchu. Dobrý standart je 40 až 50 cm, pro starší a méně pohyblivé osoby až 60 cm.
Postele, matrace, rošty Adresa : http://www.postele-online.cz/
Kategorie: Obchody a služby
Klíčová slova: Matrace, zdravotní matrace, pružinové matrace, latexové matrace, pěnové matrace,
Uloženo: 20.04.2010
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde