Volte2010.cz – Projevte svůj názor

V letošním roce se stane několik důležitých událostí, první z nich se již pomalu blíží, jedná se o volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky, které proběhnou ve dnech 28. a 29. května 2010. Dále budou následovat doplňovací volby 2010 do Senátu Parlamentu České republiky a Komunální volby v České republice. V těchto volbách bude moci každý z plnoletých občanů České republiky dát najevo svůj názor na současný politický, ekonomický, ale i sociální stav v České republice. Každý z nás bude moci říci, jestli mu současná situace vyhovuje, anebo chce něco změnit. Svůj názor dáme najevo pomocí volby politických stran. Každý z nás má šanci vyslovit svůj názor a možnost změnit současný ekonomický, sociální a politický stav v České republice. Možnosti jsou pro všechny stejné, nezáleží na pohlaví, věku, vzdělání, rase, či bohatství. Každý hlas má totiž stejnou váhu!
V roce 2010 bude ve sněmovních a senátních volbách zvoleno 256 z 281 volitelů prezidenta (200 poslanců a 56 senátorů - dvě třetiny z 81). Takže náš hlas sice nepřímo, ale zásadním způsobem ovlivní i samotnou volbu příštího českého prezidenta. Bude se tedy rozhodovat, zda má větší šanci získat prezidentský úřad Jiří Paroubek, či případný kandidát ODS Přemysl Sobotka, nebo někdo úplně jiný.
Při samotných volbách bychom měli pamatovat na to, že bychom měli volit pouze strany, které podle předvolebních průzkumů překročí 5% hranici pro vstup do Parlamentu. Strany, které v předvolebních průzkumech tuto hranici nepřekročí, se sice teoreticky mohou následně dostat do Parlamentu, ale větší šance je, že se nedostanou a náš hlas bude následně přerozdělen mezi větší strany, které mají stabilní voličskou základnu. Naše neúčast ve volbách nejvíce pomáhá „vítězům“ voleb, jimiž bývají politické strany s nejstabilnější a nejdisciplinovanější voličskou základnou - KSČM, ČSSD, ODS a KDU-ČSL. Tyto strany jsou u moci již řadu let a pravidelně se mezi sebou střídají, případně uzavírají dohody o vzájemné podpoře. Pokud chceme tento dlouholetý trend změnit, tak bychom se měli zúčastnit voleb i my, a jednoznačně říci svůj názor na současnou situaci. Na polické scéně se objevuje několik nových menších stran. Zda zaniknou či zůstanou malými, záleží pouze na nás.


Volte2010.cz – Projevte svůj názor Adresa : http://www.volte2010.cz
Kategorie: Obchody a služby
Klíčová slova: Volby
Uloženo: 14.04.2010
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde