Historie holení nás vrací zpět až do dob

Historie holení nás vrací zpět až do doby kamenné Až počátek 20. století však přinesl revoluční změnu, která umožnila jednoduché, bezpečné, a přitom levné holení stamilionům mužů i žen po celém světě. Postaral se o to plochý, velmi tenký plíšek z vysoce kvalitní oceli s velmi ostrým ostřím – žiletka. Jak žiletka ke jménu přišla je jen málo firem, jejichž název přešel v češtině do obecného užívání a s malým písmenem na začátku se stal reprezentantem výrobků podobného druhu. Jednou z nejznámějších je americká The Gillette Company, která obohatila český slovník o žiletku. Na konci 19. století přišel obchodník King Camp Gillette s myšlenkou jednorázových žiletek. O šest let později pak společně s Williamem Nickersonem získali patent pro holítko ve tvaru T, které se otevíralo nahoře a majitel tak mohl novou žiletku jednoduše vyměnit. První rok prodeje byl katastrofální, prodalo se jen 51 strojků a jen 168 čepelí. Ovšem hned v následujícím roce, i bez reklamy, se prodalo strojků přes 90 tisíc a přes 12 milionů čepelek. Současný trend je nemilosrdný vůči těm, kteří své ochlupení vůbec neřeší. Hladká kůže bez chloupků se považuje za součást běžné péče o zevnějšek. Chloupky jsou přinejmenším v určitých místech považovány za neestetické a nehygienické. Naštěstí nemusíme spoléhat na drastické způsoby odstraňování chloupků, ale můžeme si vybrat ten, který je pro nás nejpraktičtější, nebo několik různých zkombinovat. Bezbolestnou, většinou jednoduchou a rychlou metodou je právě holení žiletkou. Několik doporučení pro holení:
•před samotným holením místo navlhčit horkou vodou, to vede k roztažení a uvolnění pokožky, bude tak více odolná proti poškrábání.
•holení je snadnější s použitím holicí pěny či holicího gelu
•pokožku se snažíme mít co nejvíce napnutou
•po každém tahu žiletkou je dobré očistit ji v horké vodě, abychom se zbavili chloupků, které uvízly v žiletce, zabrání se tak zbytečnému podráždění pokožky
•po oholení opláchneme holená místa ledovou vodou
•použijeme také vodu po holení, ochranný krém nebo jiný kosmetický prostředek, který zmírní podráždění a urychlí regeneraci pokožky. V současné době obsahuje většina těchto přípravků výtažek z aloe.
Nejčastější pověra o holení oholené chloupky se stávají silnějšími a tvrdšími. Holením se též chlupy ani nezhušťují ani neřídnou, dokonce ani nerostou rychleji. Vědecké studie přesvědčivě tento mýtus vyvracejí.

Historie holení nás vrací zpět až do dob Adresa : http://www.cocky-kontaktni.cz
Kategorie: Obchody a služby
Klíčová slova: kontaktní čočky
Uloženo: 11.04.2010
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde