Robotický vysavač Fun Beat VacuSmart 600


V dnešní hektické době se snažíme maximální způsobem si zjednodušit život. Jako nejméně oblíbenou činností bude pro většinu z nás pravděpodobně i domácí úklid.
Úklid domácnosti plánujeme často na víkend, protože tato činnost vyžaduje delší čas na přípravu i samotný úklid.
Společnost Fun Beat přináší revoluční řešení pro úklid podlah v domácnosti nebo kanceláři s úsporou času až 90% - robotický vysavač Fun Beat VacuSmart 600.
Robotické vysavače nejsou na trhu úplnou novinkou, ale dříve byly pro většinu potenciálních uživatelů nezajímavé jednak z hlediska neadekvátní ceny přesahující 10 000 Kč, ale i kvůli nedostatečným technickým parametrům.
Podstatou robotického vysavače je automatický úklid podlah bez nutnosti obsluhy.
Model VacuSmart 600 patří mezi nejnovější, ale zároveň osvědčenou generaci robotických vysavačů a kromě špičkových technických parametrů a jednoduché obsluhy je součástí balení také bohaté příslušenství.
Vysavač je určen především pro úklid hladkých povrchů jako např. plovoucí podlahy, dlažba, parkety, ale dokáže vyčistit i koberce s nízkým vlasem a dokonce i prach na skříni.

Popis přístroje:
Tělo přístroje je vyrobeno z tvrzeného plastu a uvnitř je motor zajišťující pohyb.
Na spodní straně jsou dva protiběžné kartáče, gumová stěrka a boční kartáč pro vymetání nečistot podél stěn, v rozích místností nebo hůře přístupných místech. V přední části vysavače je citlivý nárazník se senzory, které zabraňují prudkým nárazům do předmětů v místnostech.
Ve spodní části přístroje jsou senzory zabraňující pádu ze schodů. Ve vnitřní části přístroje je koš na nečistoty. Nasátý vzduch do vysavače prochází přes citlivý prachový filtr, který zabraňuje průniku nečistot zpět do místnosti.
Vrchní kryt vysavače je osazen ovládacími tlačítky a čidlem pro virtuální zeď.
Na boku je hlavní vypínač, nabíjecí konektor a vyjímatelný koš na nečistoty.



Popis hlavních funkcí:
Veškerá činnost vysavače probíhá automaticky tj. vysavač si nejdříve systematicky „zmapuje“ celou místnost a následně projíždí v různých režimech jednotlivé sektory s cílem dosáhnout maximální efektivitu při čištění.
Robotický vysavač má několik přednastavených režimů úklidu:
První režim – spot – je určen pro rychlé čištění silně znečištěných míst na ploše cca 1 m2.
Druhý režim – clean – je určen pro běžný úklid 1-2 místností. Doba úklidu je 30 minut a tento režim je vhodný pro pravidelný úklid.
Třetí režim – MAX – je určen pro intenzivní úklid 1 – 2 místnosti nebo běžný úklid 2 – 3 místností. V tomto režimu pracuje vysavač tak dlouho, dokud nedojde k úplnému vybití vestavěné baterie. Po té vysavač vyhledá dokovací stanici a začne se automaticky dobíjet
Velmi praktickou funkcí je možnost časování a odloženého startu.
Podstatou obou funkcí je možnost nastavení dne a času, kdy bude vysavač provádět úklid. Vybrat lze jakoukoliv denní dobu a den v týdnu.
Díky funkci „časování a odložený start“ je možné nastavení úklidu v době, kdy nejste přítomni a svou činností Vás robotický vysavač nevyrušuje.
Pro vymezení prostoru pro úklid můžete využít tzv. virtuální zeď. Je to miniaturní stanice, vysílající neviditelný paprsek. Pomocí virtuální zdi rozdělíte nebo omezíte prostor pro úklid tak, že zamezíte vjezd vysavače např. do vedlejší místnosti otevřenými dveřmi nebo do míst kde jsou např. kabely od počítače nebo televize. Využít lze i několik virtuálních zdí současně.
Vysavač také dokáže inteligentně vyřešit uvíznutí na nepřístupných místech a následně pokračuje v úklidu.
Ovládání:
Robotický vysavač VacuSmart 600 lze jednoduše ovládat pomocí tlačítek umístěných na těle přístroje nebo pomocí dálkového ovládání, kterým lze spouštět jednotlivé režimy úklidu. Nastavení odloženého startu a časování lze provést na dokovací stanici, kde je zabudován přehledný displej a ovládací tlačítka. Pomocí dálkového ovládání lze přístroj vypnout a také přímo navést na znečištěná místa. Vysavač lze dobíjet pomocí dokovací stanice (automaticky) nebo pomocí síťového adapteru 220 V.

Příslušenství:
Součástí příslušenství vysavače je dokovací stanice pro automatické dobíjení s možností naprogramování času zahájení úklidu. Balení vysavače také obsahuje dálkové ovládání, virtuální zeď (bez baterií), čistící sadu a náhradní boční kartáč a vzduchový filtr. Samozřejmostí je návod k použití a záruční list.
Údržba:
Vysavač vyžaduje minimální údržbu ze strany obsluhy s ohledem na frekvenci úklidu a znečištění místností. Při pravidelném úklidu v domácnosti zpravidla postačuje vysypat jednou za 2-4 dny prach z nádobky na nečistoty a vyčistit protiběžné kartáče od prachu a zachycených nečistot.
V intervalu několika měsíců se doporučuje vyměnit prachový filtr a boční příp. i spodní kartáč.
Vše závisí na stupni znečištění nebo opotřebení jednotlivých dílů.


Shrnutí a závěr:
Robotický vysavač se sice nevyrovná klasickému ručnímu vysavači, ale podstatou a hlavní předností jeho použití je libovolná frekvence úklidu bez námahy. Díky tomu vykazuje často srovnatelné výsledky jako standardní ruční vysavače. VacuSmart 600 může jednoduše změnit Váš systém úklidu a také výrazným způsobem snížit čas, který Vám dříve úklid zabíral.
Robotický vysavač není jen praktický a užitečný pomocník do každé domácnosti, ale technická „hračka“, kterou si jistě oblíbí celá Vaše rodina.
Robotický vysavač Fun Beat VacuSmart 600 series, lze vyzkoušet nebo zakoupit u všech dobrých prodejců elektra za doporučenou cenu 6190,- Kč (vč. DPH) od února 2010 nebo v internetovém obchodě DigiPlus.cz.

Robotický vysavač Fun Beat VacuSmart 600 Adresa : http://www.digiplus.cz
Kategorie: Obchody a služby
Klíčová slova: Robotický vysavač, VacuSmart 600, Fun Beat, VS600
Uloženo: 08.02.2010
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde