Set-top boxy

Set-top boxy, dokola opakovaný termín, ale co to je vlastně? Proč si pořizovat set-top box? Především proto, že pokud ho nebudete mít, tak za pak za pár let, přibližně od roku 2012 nebudete vůbec moci přijímat televizní signál. Set-top boxy Vám přináší kvalitnější příjem televizního signálu, lepší zvuk i obraz a zejména možnost sledovat více stanic než nyní. Aby bylo možné zakódované obrazové a zvukové signály šířit společným datovým kanálem, je třeba je nějakým způsobem sloučit dohromady. Toto „sloučení“ se nazývá multiplexování. Výsledný datový tok je pak nazýván multiplexem. V současnosti u nás existují dva multiplexy:
Multiplex A, který nabízí ČT1, ČT2, ČT24, ČT4 SPORT a Novu.
Multiplex B nabízí Prima TV, TOP TV, TA3, hudební stanici Očko, 24cz a TV NOE.

Ptáte se, jaké set-top boxy můžete naleznout? Pak za prvé to je základní typ, který má jen několik funkcí, mezi něž patří příjem digitální televize, rozhlasu a teletextu. Dále existují dražší typy. Tyto přístroje nazývané zkratkou Cl nabízejí všechny základní funkce a navíc ještě možnost přístupu k placeným, volně nepřístupným televizním programům.
Posledním typem, asi nejzajímavějším a nabízejícím nejvíce služeb je nejdražší typ. Přístroje rozšířené pod zkratkou PVR umí spoustu věcí navíc. Dokáže nahrát program, který si vyberete, na pevný disk a později ho přehrát ve stejné kvalitě. Slouží tedy také jako videopřehrávač, ale s jednou podstatnou výhodou, kvalita záznamu se přehráváním nesnižuje.
Chcete mít i Vy nový a kvalitní set-top box? Tak právě pro Vás je tu internetový obchod Eltasat.cz. Eltasat.cz Vám přenáší digitální a satelitní techniku, její prodej, servis a i možnost instalace. S Eltasat.cz nebudete muset již nikdy přemýšlet nad tím, jak správně nainstalovat Váš nový satelit, protože my to uděláme za Vás!
Set-top boxy Adresa : http://www.eltasat.cz
Kategorie: Obchody a služby
Klíčová slova: Set-top boxy, multiplex, STB
Uloženo: 07.02.2010
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde