Stolní grily a prodej příslušenství Cobb

Varný systém Cobb
Vaření v přírodě, na dovolené, na lodi, na rybách nebo prostě jenom na zahradě je vždy kompromisem. Používáme různé typy grilů nebo kotlíků, ať na uhlí, elektřinu, nebo na plyn. Každý tento gril, je dobrý na něco, každý má své výhody i nevýhody.

Je však jedno zařízení, které při velmi malých rozměrech, nízké hmotnosti a příznivé ceně, v sobě kombinuje mnoho výhod. Ve varném systému Cobb můžeme nejenom grilovat, ale i upéct šťavnatou pečeni, pizzu nebo chléb, uvařit guláš nebo vyudit lososa. V jednom kroku můžeme připravit celý oběd, například upéct nadívané kuře a uvařit přílohu. A to kdekoli, rotože Cobb je nezávislý na vnějších zdrojích energie. Vše je možné díky jedinečné konstrukci.

Cobb vznikl v jižní Africe. Základní myšlenkou při jeho vývoji bylo vytvořit snadno přenosné, cenově výhodné zařízení, které by umožňovalo bezpečné vaření i v suchých oblastech a to bez nároků na vnější zdroje energie. Dnešní Cobb je vyroben z kvalitních materiálů, většinou omyvatelných v myčce, jako palivo slouží lisované uhelné nebo kokosové brikety. A jak to celé funguje? Celý Cobb je velmi snadno přenosný. S veškerým příslušenstvím se vejde do odolné brašny, která je dodávána spolu s ním. Díky jeho konstrukci stačí pro přípravu celého jídla 6 – 10 briket. (obr. 1) Už na základní grilovací mřížce můžeme grilovat, ale i péct maso, nebo zeleninu. Díky unikátní konstrukci zůstane pokrm během přípravy šťavnatý. Ještě důležitější je ale to, že během tepelné úpravy do prohlubně okolo topeniště odkapává tuk, který se jinak při klasickém grilování přepaluje na žhavém uhlí. Toto ocenila například The Heart and Stroke Foundation South Afriky, (jihoafrická organizace na prevenci chorob srdce).

Pokud na základní mřížku umístíme grilovaní rošt, můžeme péct velké kusy masa bez otáčení, nebo je možné ryby či drůbež zaudit. Dodávané příslušenství rozšiřuje už tak velké možnosti přípravy pokrmů. V míse je možné nejenom smažit, ale i připravovat guláše, omáčky a jiná složitější jídla. (obr. 2) Na pánvi, díky odolnému nepřilnavému povrchu a silnému, dobře vodivému dnu, můžeme upéct křupavou pizzu, připravit palačinky nebo na malém množství tuku smažit maso, ryby…. Ploténka s nepřilnavým povrchem je vhodná pro hamburgery nebo steaky. Varný systém Cobb je jedinečný tím, že při kompaktních rozměrech umožňuje skutečné vaření a to téměř kdekoli a za jakéhokoli počasí. Vzhledem k mimořádně nízké spotřebě paliva je zároveň i šetrný k životnímu prostředí. Díky těmto vlastnostem získal Cobb řadu ocenění. Magazín TIME ho ocenil jako nejlepší vynález roku 2001. Renomovaný britský Motor Caravan Magazine mu ve srovnávacím testu opakovaně udělil maximálních pět hvězdiček.

Stolní grily a prodej příslušenství Cobb Adresa : http://www.cobb-grily.cz
Kategorie: Obchody a služby
Klíčová slova: stolní gril, přenosný gril, prodej grilů, stolní grily, grilování
Uloženo: 05.12.2009
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde