S ovcí to jde taky

Ovčí vlna doprovází člověka od pradávna. Díky svým termoregulačním vlastnostem je vhodným materiálem pro oboustranné deky, přikrývky a polštáře. V létě příjemně ochladí a v zimě Vás naopak zahřejí. Kromě této vlastnosti je také merino vlna vhodná pro alergiky. Ovčí merino vlna, díky lanolinu, odpuzuje různé mikroorganizmy, které způsobují alergické reakce. Oboustranné deky merino, přikrývky a polštáře z ovčí vlny výborně pohlcují pot, nikdy se tak nebudete během spánku nebudete budit s nepříjemnými pocity.

Radí bychom Vám představili náš internetový obchod Nový-textil.cz, ve kterém Vám nabízíme produkty z ovčí vlny. V současné chvíli u nás naleznete dva produkty, kterými jsou deka merino a polštář merino. Oba jsou vyrobeny ze 100% čisté vlny z ovce rodu merino. Merino vlna má hned několik bezvadných vlastností, které se Vám budou hodit při nejrůznějších onemocněních. Astma, alergie, revmatizmus, problémy s pokožkou ale i nespavost či stres. S tím vším Vám ovčí vlna merino dokáže pomoci.

Ptáte se jak je to možné? Na tyto její skoro až zázračné schopnosti existuje jednoduché vysvětlení. Vlna merino, totiž obsahuje látku známou jako lanolin. Lanolin je tuk, který se tvoří právě v ovčí vlně. Lanolin je látka, která chrání vlnu před škůdci tím, že je odpuzuje a dodává jí ohebnost a celkovou sílu.

Stále se ptáte co pro Vás může ovčí merino vlna udělat ?

Hygiena – Díky vysokému obsahu lanolinu, který má schopnost odpuzovat nejen roztoče a různé parazity je ovčí vlna velmi vhodným materiálem pro alergiky.
Bolesti svalů a kloubů – Díky vytváření tzv. „suchého tepla“ zlepšuje vlna tělu krevní oběh a současně zmenšuje napětí svalů a jejich bolest. Ovčí vlna se používá jako velmi vhodný podpůrný prostředek, při léčbě revmatismu.
Izolace - Číňané ve dnech velkých veder, zabalovali do vlny led, který díky vlastnostem vlny neroztál.
Vzdušnost – Díky své schopnosti dynamicky se smršťovat a roztahovat dle okolních teplotních podmínek, lůžkoviny dle teploty buď v zimě zahřejí a nebo v létě příjemně ochladí a Vy si tak můžete dopřát pořádný spánek.
Lanolin - Je látka, která obaluje každé vlákno a přirozeně jej tak chrání před znečištěním a škodlivými mikroorganismy. Tímto velmi napomáhá regeneraci vlny. Lanolin dále pomáhá vlně snižovat její křehkost a lámavost.
Alergie – Předešlé vlastnosti, jako je odpudivost mikroorganismů nebo odpudivost vlhkosti, předurčuje vlnu k tomu aby byla výborným pomocníkem při vytváření nealergického prostředí.
Nemačkavost – Ovčí vlna je díky keratinu, v ní obsaženém, velmi pružná. Vlna se dá natáhnout až na padesát procent své původní délky, aniž by se poškodila. Sama se po zastavení působení tlaku, vrací do svého původního tvaru.
Termoregulace – Ovčí vlna se dokáže okamžitě přizpůsobit Vaší tělesné teplotě a nedochází tak k nadměrnému pocení či pocitu chladu.
Relaxace – Lanolin má navíc i uklidňující účinky na pokožku, které dodává sílu, zjemňuje ji a působí protizánětlivě. Lanolin má schopnost pronikat skrze pokožku až ke kostem a proto je vhodný ke snižování revmatické bolesti. Je doporučováno, abyste občas spali v přikrývce z ovčí vlny nazí. Třením se do těla jemně vmasíruje lanolin a tím tak velmi prospějete své pokožce.
Údržba – Ovčí vlna je velmi nenáročná na údržbu. Celá její údržba spočívá v občasném vyvětrání a vyprání 2x do roka v lázni s lanolinovým balzámem.

Zaujaly vás zajímavé vlastnosti produktů z ovčí vlny ? Kupte si je přímo od nás. Dodavatelem do našeho internetového obchodu je tradiční zpracovatel ovčího rouna, který se se zabývá výrobou námi nabízených produktů již od roku 1991. Kvalita je tedy více než zaručena.
S ovcí to jde taky Adresa : http://www.novy-textil.cz/
Kategorie: Obchody a služby
Klíčová slova: Merino, ovčí deka, vlna merino, ovčí deka textil, polštáře z ovčí vlny, přikrývk
Uloženo: 18.11.2009
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde