Lonsdale Umbro Everlast Nike Adidas Puma

LONSDALE
Značka LONSDALE získala svůj název po Hughovi Cecilu Lowtherovi, pátém hraběti z Lonsdale, který organizoval zápasy v boxu v roce 1909 a byl prezidentem Britského národního sportovního klubu. Každý boxer, který se stal šampiónem a třikrát úspěšně obhájil svůj titul, získal cenu "Lonsdaleův pás". Kolem roku 1960 navštívil hraběte Lonsdalea bývalý boxer, Bernard Hart, a požádal ho o povolení použít jeho jméno pro značku oblečení, určeného pro boxery. Oblečení značky Lonsdale nosili známí boxeři jako například Muhammad Ali, Mike Tyson nebo Lennox Lewis. V roce 1979 začal nosit tričko Lonsdale člen britské mod kapely The Jam, Paul Weller, a díky němu přestalo být nošení této značky výsadou sportovců. Výrobky značky Lonsdale se staly populární mezi širokou veřejností. V osmdesátých letech si oblečení od Lonsdale osvojili skinheadi. Lonsdale vyrábí sportovní vybavení pro fotbalové týmy: Sunderland, Birmingham City, Brentford, Swindon Town, Millwall a Blackburn Rovers. Převážně v Německu a Holandsku (samozřejmě i jinde) si značku Lonsdale oblíbili příznivci krajní pravice. Aby se firma distancovala od rasově motivovaných násilností, rozjela kampaň s názvem: Lonsdale Loves All Colours (Lonsdale miluje všechny barvy), čímž se stala méně oblíbenou mezi krajními pravičáky.

EVERLAST
EVERLAST - nejrozřšířenější v USA a západní Evropě. Pánské a dámské sportovní oblečení, oblečení pro volný čas, vybavení pro box a bojové sporty, profesionální a domácí fitness pomůcky, boty, hodinky, plavky a kosmetika. Značka Everlast je synonymem pro box. Původně byla založena sedmnáctiletým Jacobem Golombem roku 1910 v Bronxu, New York, jako značková výroba plavek. Bohužel výroba plavek netrvala dlouho, ale jméno přežilo. V roce 1925 Golomb navrhl elastické boxerské trenky do pasu, které se okamžitě proslavily.
Everlast Worldwide Inc. produkuje sportovní vybavení, oblečení a doplňky. Během let se Everlast stal "Choice of Champions TM" (v překladu Volba šampionů) díky jeho používání pro tréninky a profesionální zápasy.Největšími jmény jsou například Muhammad Ali, Joe Frazier, Joe Louis, "Sugar" Rey Robinson, Jake LaMotta, Larry Holmes, Mike Tyson, Evander Holyfield, George Foreman, Pernell Whitaker, M. Ali a "Sugar" Shane Mosley.

UMBRO
UMBRO V roce 1920 dvacetiletý Harold C. Humphreys, který odešel ze školy ve třinácti letech, založil ve městě Wilmslow malou dílnu. Věnoval se hlavně vyplétání tenisových raket, později však přesunul svůj zájem na sportovní oblečení. V mezinárodním měřítku se značka Umbro stala synonymem pro úspěch. V roce 1966 Geoff Hurst oblečen v klasickém červeném hostujícím dresu Anglie vstřelil pod věžemi stadionu Wembley svůj slavný hattrick proti Německu. Neuvěřitelných patnáct týmů ze šestnácti na Mistrovství světa oblékalo dres Umbro. Brazílie čtyřikrát vyhrála Mistrovství světa oblečena v Umbru. Po vítězstvích v letech 1958 a 1962 Brazílie znovu získala Pohár Julese Rimeta v roce 1970 v Mexico City. V roce 1994 zopakovala Brazílie tento úspěch v Americe, když ve finále porazila v penaltovém rozstřelu Itálii. Pelé, Jairzinho, Rivalinho, Rivaldo, Ronaldo - skvělá jména, skvělí hráči, všichni oblečeni v Umbru. Dnes je Umbro hrdé na spolupráci s mnoha národními týmy včetně Anglie, Irska, Norska a Švédska. Umbro podepsalo sponzorskou smlouvu s Anglickou asociací do roku 2010 a je hrdým sponzorem celosvětově známého FA Cupu. V roce 1985 představilo Umbro v Brazílii své první kopačky. Od té doby někteří z těch nejlepších fotbalistů na světě nosí kopačky Umbro. Patří mezi ně například Alan Shearer či Michael Owen. Rok 2001 znamenal obrovský úspěch pro Michaela Owena a značku Umbro. V tomto roce byla totiž představena revoluční studie kopaček XAI a Michael Owen vyhrál Zlatý míč pro nejlepšího hráče působícího v Evropě. V roce 2003 dal Owen svůj 100. gól v Premier League a Alan Shearer byl zvolen hráčem desetiletí v Premier League. Jak Michael tak Alan jsou dnes hrdými velvyslanci značky Umbro. Nové kopačky Elite X Umbro jsou nošeny slavnými hráči jako John Terry, David James, Deco, Michel Salgado, Louis Garcia či Anders Svensson. V roce 2007 společnost UMBRO akceptovala nabídku společnosti NIKE a stala se tak součástí amerického giganta, který akvizicí sleduje především upevnění své pozice na fotbalovém trhu a hodlá se tak přiblížit svému největšímu konkurentovi - společnosti Adidas na poli fotbalu.


Yves Saint Laurent
Yves Saint Laurent Yves Mathieu Saint Laurent se narodil 1. srpna roku 1936 ve městě Oran v Alžírsku. Když mu bylo 17 let, vyzbrojen aktovkou plnou pozoruhodných skic, odcestoval do Paříže. Jeho vstup do módního světa byl rychlý a bezbolestný - zapsal se do školy uměleckého krejčovství (Chanbre Syndicale de la Haute Couture), později vyhrál první cenu s koktejlovým oblečením v soutěži společnosti Woolmark a na podkladě doporučení Michela de Brunhoffa, vydavatele francouzského časopisu Vogue, byl najat na práci po boku Christiana Diora. V roce 1957 Christian Dior umírá a odkazuje vedení své značky mladému Saint Lorentovy. Saint Lorent dokončil celkem 6 kolekcí pro značku Dior. O rok později se Lorent seznámil s Pierrem Bergé, který se stal jeho poradcem a obchodním manažerem budoucí módní říše YSL. Roku 1961 ve spolupráci právě s Bergérem, Lorent zakládá svou vlastní značku. 29. ledna roku 1962 Saint Lorent představil svou první kolekci v sídle, kdysi patřícímu malíři Forainovy v ulici Rue Spontini. O dva roky později Saint Lorent představuje svůj první parfém pro ženy, zvaný "Y". Rok 1966 byl pro Laurenta velice rušný - v oblasti návrhářství ukázal světu své smokingové oblečení. Rozhodl se vstoupit i do oblasti praktického oblečení pro každý den a otevřel YSL Rive Gauche butik na Rue de Tournon v Paříži. Průběžně se věnoval i jiným uměleckým oblastem jako například kreslení lechtivého comicsu "Nezbedná Lulu" a vytváření kostýmů a kulis pro divadlo (tomu se věnoval již od roku
Lonsdale Umbro Everlast Nike Adidas Puma Adresa : http://www.royaloutlet.cz
Kategorie: Obchody a služby
Klíčová slova: Lonsdale, Umbro, Everlast, Nike, Adidas, Puma, Fila, Reebok, Russell Athletic, H
Uloženo: 11.11.2009
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde