Vánoční cukroví

Máte-li rádi sladkosti, dopřejte si jich o Vánoce dvojnásob, nabízíme Vám recepty pro Váš Vánoční stůl, ať už jen jako pochoutku, tak také jako láskyplné cukroví, které zahřeje nejen na duši a provoní Vaši domácnost nefalšovanými Vánoci.
Vánoční cukroví, to je pochoutka, kterou by jste si neměli na Vánoce odepřít. Nemáte čas na pečení cukroví? Nechte pečení na nás. Jsme stále připraveni na Vaše objednávky vánočního cukroví. Tak neváhejte

Jednou z obecně nejstarších a také nejrozšířenějších tradic vánoc je rozhodně i pečení vánočního cukroví. Vánoční cukroví se připravuje z nejrůznějších ingrediencí. V Česku se většina cukroví připravuje ze směsí mouky, cukru, vajec případně i másla a kakaa. Velmi často se používá i například čokoláda, různé druhy ořechů (nejvíce vlašské, lískové ořechy a mandle) a nechybí ani kandované ovoce. Mezi ty nejtypičtější české výrobky vánočního cukroví patři bezpochyby například koláčky z lineckého těsta, které se navíc dochucuje strouhaným kokosem a v případě potřeby i kakaem. Typické vůně, které se při pečení vánočního cukroví o vánocích linou z kuchyní jsou vůně vanilky a rumu. Nejčastějším druhem používaného koření je skořice.

Prapředci dnešního vánočního cukroví nesloužili jen k mlsání, ale také k ochraně. Praotcem vánočního cukroví je opět pohanských zvyk, pomocí nějž se v nejmocnější noci roku (zimního slunovratu) chránil dům i rodina před temnými silami. Cukroví tehdy patřilo mezi ochranné a obřadní pokrmy, proto se peklo např. ve tvaru zvířat a zavěšovalo na dveře stavení, chlévy a ovocné stromy. Rozdávalo se i všem členům rodiny včetně chasy.

Vánoční cukroví se však chutí dosti lišilo od dnešních máslo oříškových pochoutek. Ještě v první polovině minulého století se pekly především perníčky. Používal se hodně med a sušené ovoce. Nejoblíbenějšími pamlsky byly karamelky a sladké hračky pro děti dělané z ovoce.

Cukrárnu Maruška, kterou Vám touto cestou nabízíme, je novou kolekcí vycházející ze 18leté tradice výroby Vánočního cukroví. Za tuto dobu jsme se stali jedničkou na českém trhu.
I přes zvýšený zájem a vyšší objem výroby, stále klademe velký důraz na ruční výrobu a používání kvalitních surovin.Každý rok pro Vás připravujeme a inovujeme vybrané druhy cukroví a dezertu, tak aby výsledná směs chutí tvořila dokonalý celek, který dokreslí Vánoční atmosféru ve Vašich domovech.
Veškeré výrobky jsou dělány ručně (vyvalované vanilkové rohlíčky, tlapky vymačkávané apod.) Z kvalitních surovin(bez prášků do pečiva, barviv a různých náhražek), používáme mandle, lísková jádra, vlašské ořechy, čistý nugát a rum.
Naše Vánoční cukroví bylo při každé naší účasti na soutežích oceněna 1. místem.
Vánoční cukroví obsahuje typické vanoční druhy, jako vanilkové rohlíčky, tlapky a výrobky z lineckých, ořískových a čokoládových těst, které jsou plněné různými druhy velmi kvalitních marmelád (meruňková, boruvková, malinová, mango, visnová).

Vánoční cukroví na prodej je tu pro Vás, objednávejte již dnes na http://www.vanocnicukrovi.cz
Vánoční cukroví Adresa : http://www.vanocnicukrovi.cz/
Kategorie: Obchody a služby
Klíčová slova: vánoční cukroví
Uloženo: 26.10.2009
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde