BENÁTSKÝ ŠTUK

BENÁTSKÝ ŠTUK


Benátský štuk je coby luxusní materiál často používán v reprezentativních prostorách, hodí se pro interiéry moderní i historické, používá se zpravidla na stěnách a stropech. Lze provést prakticky v jakémkoliv barevném odstínu.

Benátský štuk je vhodný jako finální luxusní úprava povrchu pro interiéry komerční i soukromé. Je vhodný pro kancelářské a administrativní budovy, hotely, banky, restaurace, bary, haly, lobby, rodinné domy, byty, koupelny, kuchyně, obytné prostory, schodiště, obchody, prodejny...

Návrhy interiérů návrhy rodinné domy vestavěné skříně nábytek na zakázku truhlářství praha dveře okna praha lepší než pandomo Žaluzie žaluzie markýzy rolety luxusní interiéry
HISTORIE BENÁTSKÉHO ŠTUKU

Technika hladkého a vysoce lesklého štuku byla vyvinuta ve starověkém Římě. Jeho unikátnost spočívá v použitých materiálech a procesu vzniku, kteréžto zůstaly téměř beze změny od prvého století př.n.l. Základní koncept - tedy směs vápence a prachu z rozdrceného mramoru, která ztvrdne tak, že je velmi trvanlivá a odolná i vůči vodě a plísním - zůstal při předávání tohoto umění z generace na generaci netknut.

Přestože se během staletí používal stále, velice populárním se stal během italské renesance. V Benátkách v té době působil osvícený architekt Andrea Palladio (1508-1580), který začal v benátských palácích 16.století tuto prastarou techniku římského štuku hojně používat. Pravděpodobně od té doby je technika známa jako benátský štuk.
BENÁTSKÝ ŠTUK Adresa : http://www.benatskystuk.cz
Kategorie: Obchody a služby
Klíčová slova: benátský štuk
Uloženo: 19.09.2009
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: 3
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde