Samsung Galaxy S3

Jaká tedy opravdu je nová vlajková loď firmy Samsung? V následujících odstavcích se pokusíme detailněji představit jednotlivé části telefonu Samsung Galaxy S3. Recenze představí obsah balení, dílenské zpracování, display, operační systém, focení a video, výdrž baterie a další zajímavosti. Následuje Samsung Galaxy S III recenze. Recenze nástupce tolik oblíbeného smartphonu Samsung Galaxy S2.

Obsah balení


S ohledem na cenu tohoto mobilu by člověk očekával bohaté vybavení v základním obsahu balení. To se bohužel u Samsungu Galaxy S III neděje. V krabičce ne o mnoho větší než je telefon sám najdete kromě samotného přístroje poměrně běžnou výbavu jakou je datový a nabíjecí micro USB kabel, obyčejná (ne bezdrátová) nabíječka, klasická sluchátka (špunty) s 3mi výměnnými koncovkami a samozřejmě nezbytné návody a příručky. Toť vše.

Dílenské zpracování


Hlavní dominantou telefonu Samsung Galaxy S3 je bezpochyby jeho mega display o velikosti 4,8 palce. Tento rozměr se ale samozřejmě odráží na celkové velikosti přístroje a posouvá ho tak do pozice tableto-mobilu. Pro někoho může být rozměr 137 × 71 × 8,6 mm neslučitelný s jeho nároky na každodenní nošení v kapse, pro někoho nevýznamný údaj. Lehkost telefonu zajišťuje použitý materiál - plast. Ten ale může způsobovat nepříjemné klouzání v ruce a vzhledem k tomu, že se nejedná o ucelenou konstrukci, časem by mohlo docházet k nepříjemnému "rozvrzání" celého mobilu.

Display


Jak jsme již zmiňovali Galaxy S3 nabízí 4,8" super AMOLED displej s HD rozlišením 720×1280 pixelů. Nechtěnému poškození a škrábancům by mělo zabránit použití ochranného minerálního skla druhé generace Corning Gorilla Glass 2. Podle specifikací výrobce by CG 2 mělo být především tvrdší a odolnější. Podání barev je perfektní, typické pro AMOLED displeje a čitelnost na sluníčku také velmi kvalitní.

Operační systém a výkon


Samsung Galaxy S3 je dodáván s operačním systémem Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Srdcem telefonu je 32bitový procesor Samsung Exynos 4412 se čtyřmi jádry, jejichž pracovní frekvence se pohybuje mezi 200 a 1400 Mhz. Procesor je vyráběn 32nm technologií (v případě SGS2 ještě 45nm). Samsung Galaxy S III je prvním telefonem s takto nabušeným typem CPU. Díky tomuto vybavení je Samsung Galaxy S3 jedním z nejrychlejších telefonů na trhu.

Fotky a video


Hlavní(zadní) fotoaparát telefonu Samsung Galaxy S III má 8 Mpix a největší možné rozlišení fotografie tak je 3264 × 2448 px. Samozřejmostí je diodový blesk, který pomůže kvalitě fotek v tmavém prostředí. Kvalita a zpracování fotografií je zde s ohledem na mobilní telefon na opravdu vysoké úrovni a napomáhá tomu i rychlost s jakou lze snímky pořizovat. Z funkcí pro procházení galerie uveďme například zajímavé třídění fotek podle obličejů. Video lze natáčet v HD rozlišení 1920 × 1080 px se 30ti snímky za vteřinu.

Výdrž baterie


Samsung si vzal k srdci výtky uživatelů chytrých telefonů a do základu nového Galaxy S3 dal baterku s kapacitou 2100 mAh, která zajistí při běžném používání výdrž okolo dvou dnů. V případě že byste nechali zamčený telefon v klidu, vydrží dokonce až 4 dny, což je na takový "menší počítač" velice slušné.

Samsung Galaxy S3 Adresa : http://www.samsunggalaxys3.cz
Kategorie: Mobily
Klíčová slova: samsung galaxy s3, samsung galaxy s iii, samsung, galaxy s3, s3, s iii, galaxy s
Uloženo: 26.03.2013
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde