GPS navigace v mobilu

GPS Navigaci zná určitě každý. Používáme jí na cesty, naplánuje nám trasu a bez starostí dojedeme do cíle. Díky miniaturizaci elektroniky si dnes můžeme koupit s navigací i mobilní telefon a tím ušetřit tisíce korun. Mobilní telefony s GPS navigací již nejsou finančně nedostupné. Nejlevnější mobil s GPS navigací pořídíte již od 3000,- Kč.

Mobilní telefony s GPS jsou dva druhy. První, který používá GPS modul pro komunikaci s družicemi a druhý, který vyžaduje připojení k internetu a zjišťuje pozici díky tzv. BTS stanic. Výhoda GPS modulu je v tom, že navigace funguje zdarma. U druhé varianty platíte za připojení.

Aby Vám navigace správně fungovala a naváděla, je nutné si k ní stáhnout nějaký balíček map. Ať už mapy placené nebo zdarma. Pokud využíváte připojení k internetu, můžete využívat Google maps. Pro mobilní telefony Nokia jsou k dispozici zcela zdarma Nokia OVI Maps, které si z internetu stáhnete a nainstalujete.

Navigaci v mobilu využijete nejen pro navigování při cestě autem ale také při chůzi. Snadno zjistíte kde se nacházíte a za jak dlouho se dostanete pěšky na cílové místo, příp. Jakých dopravních prostředků můžete využít.

Mobilní navigaci využijí i nadšenci hry Geocaching, kteří si nechtějí pořizovat drahé turistické navigace. Pro Geocaching existuje mnoho aplikací, které mnohdy předčí i samotné turistické navigace.

Pokud máte zájem o mobilní telefony s navigací prohlédněte si širokou nabídku těchto mobilů. Na portálu cenypodlupou.cz naleznete porovnání cen z internetových obchodů.
GPS navigace v mobilu Adresa : http://mobilni-telefony.cenypodlupou.cz/mobilni-telefony-cid383.html
Kategorie: Mobily
Klíčová slova: MOBILNÍ TELEFONY, POROVNÁNÍ MOBILŮ
Uloženo: 21.12.2010
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: 2
Hodnocení webu: 1.5

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde