Funkční outdoorové oblečení

Zkuste na chvíli zapomenout na syntetické oblečení, nebo trička z bavlny a představte si oblečení, kde hlavní roli hraje bambusové vlákno s naprosto unikátními vlastnostmi...

Přírodní bambusové vlákno od firmy Ecodesignz

- komfort a jemnost materiálu. Látka vyrobená z bambusu je na dotek jemná podobně jako hedvábí a na pokožku působí velmi příjemně. Díky tvaru vláken je oblečení hladké, pohodlné a nepodléhá obrušování.

-oblečení má 3-4x větší savost než bavlna. Bambusové vlákno vyrobené firmou Ecodesignz saje a odpařuje pot tak, že pokožku nevysouší, ale přebytek potu vždy spolehlivě odvede. Udržuje tak na pokožce přirozené prostředí. Oblečení se nelepí na pokožku ani v největších vedrech, nebo při náročném sportování.

-bambus dýchá, zahřívá i chladí. – díky své mikrostruktuře zůstává přírodní bambusové vlákno v horkém počasí o 2-3 stupně chladnější než bavlna a naopak - v chladnu příjemně zahřívá. Tyto termoregulační vlastnosti jsou porovnatelné se synteticky vyráběnými vlákny, ze kterých se vyrábí funkční prádlo pro sportovní užití. Stejná mikrostruktura vlákna zajišťuje také vysokou prodyšnost materiálu.

- přirozeně antibakteriální, antistatický. Na bambusových farmách roste bambus na rozdíl od bavlny bez používaní jakýchkoliv pesticidů či umělých hnojiv, které následně dráždí pokožku. Zřídkakdy je napaden škodlivým hmyzem či nemocemi. Vědci z tokijské univerzity našli v bambusu složku zvanou „bamboo kun“, která má přirozené antibakteriální a bakteriostatické vlastnosti, které tuto rostliny chrání před bakteriemi a plísněmi. Testy prokázaly, že díky této složce má přírodní bambusové vlákno stejné vlastnosti jako sama rostlina a přítomnost bambusového vlákna dokáže zničit až 70% nežádoucích bakterií. . Oblečení je tak vysoce rezistentní vůči zápachu i při dlouhodobé nošení. Tuto unikátní vlastnost má vlákno i po 50 vypráních.

- přírodní a ekologické. Při výrobě přírodního bambusového vlákna není použita žádná chemie a vlákno je získáno patentovanou technologií přímo z bambusu. Rostliny jsou pěstovány pouze na farmách a druh, ze kterého se vyrábí oblečení neslouží jako potrava pro Pandy. Bambus je výborným obnovitelným zdrojem – jeho přírůstky dosahují až 1m za den, což tento druh trávy činí nejrychleji rostoucí rostlinou na světě. Vlákno je v přírodě 100% rozložitelné.
Funkční outdoorové oblečení Adresa : http://bambusove-obleceni.cz
Kategorie: Jiné
Klíčová slova: funkční oblečení, outdoor, bamusové tričko, bambus
Uloženo: 17.01.2008
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde