Vánoční ozdoby

Zdobíme a dekorujeme

Vánoční ozdoby mohou mít různou podobu, mohou být z různého materiálu i různé velikosti. V poslední době se v oblibu dostaly přírodní motivy, ale k výběru je toho mnohem více. Aby se z vánoční dekorace nestal kýč, měla by výzdoba v celém interiéru ladit. Hlavním a nejdůležitějším prvkem je samozřejmě vánoční stromeček. I ti, kteří si na výzdobu moc nepotrpí, mají alespoň malý vánoční stromek a na něm několik vánočních ozdob. Od toho by se tedy měla odvíjet veškerá dekorace. Stejně důležitá jako vánoční stromeček je i vánoční tabule, kde se tradičně schází rodina u večeře.

Vánoční ozdoby všeho druhu

V dnešní době máme na výběr z tolika druhů ozdob, že je někdy až těžké vybrat a rozlišit ty opravdu hezké od těch kýčovitých. Jsou dvě hlavní cesty, po kterých se můžeme při zdobení vydat. Jednou je použít přírodní motivy a druhou je použít umělé ozdoby. Obě mají své kouzlo a dokážou rozzářit jak stromeček, tak vánoční tabuli. Máte-li raději přírodní motivy, vybírejte například slaměné ozdoby. Vzorů je nepřeberné množství, především ozdob na stromeček. Dělají se i řetězy či různé závěsné vánoční ozdoby, stojací dekorace a není problém v tomto provedení sehnat i celý betlém. Stromeček můžete obohatit barevnými jablíčky nebo dárečky. Můžete použít i závěsné šišky nebo zvonečky čímž uděláte stromeček různorodý a bohatý. Na okna se zas hodí vánoční ozdoby z ratanu, například s motivem hvězdy či stromku. Vánoční tabule vám bude vděčná za ozdoby z větviček ozdobených skořicí či usušeným ovocem.
Druhá varianta také nabízí nepřeberné množství variant. Používají se především skleněné či plastové vánoční ozdoby na stromek a umělé řetězy. Výhoda této varianty spočívá, že neklade meze vaší barevné fantazii. Můžete si vytvořit vánoční dekorace s kombinací různých barev. Oblíbené jsou kombinace zlaté či stříbrné s další výraznější barvou, jako je fialová, červená či modrá. Snadno můžete výzdobu stromečku sladit i se štědrovečerní tabulí. Je jen na vás jaké barvy zvolíte. Tyto vánoční ozdoby dobře zkombinujete i se svítícími ozdobami.

Kam pro vánoční ozdoby?

Vánoční svátky jsou dny klidu a pohody. To je známá a používaná věta, která ovšem v praxi vypadá často úplně obráceně. Zpříjemněte si vánoční přípravy a sežeňte si vánoční ozdoby na internetu. Podívejte se například na www.evergreen.cz/vanocni-dekorace-vanocni-ozdoby-prirodni-verze-c-60_6088.html, kde najdete různé vánoční ozdoby, dekorace a zkrátka vše s čím vám vánoční atmosféra rozhodně neuteče.
Vánoční ozdoby Adresa : http://www.evergreen.cz/vanocni-dekorace-vanocni-ozdoby-prirodni-verze-c-60_6088.html
Kategorie: Jiné
Klíčová slova: vánoční ozdoby, vánoční ozdoby, vánoční dekorace
Uloženo: 06.11.2012
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde