Matrace do postele pro zdravé spaní

Jednou z nejdůležitějších činností pro život je dostatečný spánek a k němu je potřebná postel. Nejdůležitější je koupit správný typ matrace. O tohle téma jsem se začala více zajímat, když jsem si kupovala novou postel a dnes se o to podělím i s vámi.
Vůbec nejdůležitější jsou asi rozměry matrací, tak aby vám sedla přesně na rozměry postele. V dnešní době je už tolik možností, že je opravdu z čeho vybírat a člověk se v tom občas ani nevyzná. Dalším faktem je materiál, z kterého je matrace vyrobena. V současnosti si již můžeme vybrat z vícero druhů materiálu. První takové matrace jsou molitanové, které jsou vyráběny vrstvením molitanu, který se lisuje na sebe. Je o nich známo že jsou hodně tvrdé a tuhé a to můžu potvrdit i z vlastní zkušenosti. Zda je ještě seženete ve všech rozměrech se neví, od jejich výroby se totiž opouští.
Další matrace jsou pružinové. Pro mě asi nejpohodlnější matrace, jakou jsem kdy měla. Je to vlastně jen matrace vyrobena z nějakého materiálu a v něm jsou pružiny. Má stará postel měla práve tuto pružinovou matraci, byla to starší postel, ale vždy jsem se tešila, až si do ní lehnu. Tyhle matrace jsou opravdu velmi měkké, dle mého názoru. Sice po nějakém čase a neopatrnosti byly pružiny na dotek znát, až už to bylo nesnesitelné. Speciální matrace jsou vyrobeny také pro venkovní použítí na zahradu či terasy.
Další novinkou jsou dnes méně známé latexové matrace. Latexové matrace jsou údajně vyráběny z přírodního, ale také syntetického latexového materiálu. Kamarádka ji má a můžu za ni říci, že matrace je velmi pohodlná, měkká a hlavně drží si stále svůj tvar.
Další variantou matrací jsou lamelové matrace, kterými se budeme zabývat trochu více. Matrace je tvořená systémem lamelových částí, díky tomu vlastně je úžasná na bolavé záda, protože kopíruje tvar páteře, tudíž nedochází k prohnutí zad. Ovšem tyhle matrace bývají už trošičku dražší. Mají složitější složení, které se skládá z ortopedického lamelového roštu, nosníků a roznášecí vrstvy. Na výběr zde máme pět verzí roznášecí vrstvy: PUR pěna – je známá svou pružností a pevností, dále TALALAY latex – který má vysokou elasticitu, NAWAPUR - ocení hlavně ekologičtí lidé, protože roznášecí vrstva je v případě nawapuru vyrobena z přírodní ekologické pěny, dále je zde možnost TERMOPURU – kterému se občas přezdívá „líná pěna“, která zaručuje měkký povrch matrace. Poslední typ roznášecí vrstvy je EMBRACE, která je podobná jako termopur, taktéž nazývána jako „líná pěna“ a vyznačuje se citlivou přizpůsobivostí teploty a tvaru těla.
Poslední typ matrací jsou sendvičové. Ty jsou vyrobeny tak, že se spojí různé vrstvy materiálu, nejčastější spojení je však kokosové vrstvy a latexové hmoty, díky tomu jsou matrace pevné a dost kvalitní. Taky od toho se odvíjí cena.
Velkou roli hraje i povrch matrace. Hlavně pak u dětí, či starších lidí. Jde o to, aby povrch matrace šel sundat a oprat. Některé matrace tuhle funkci mají (ty nové typy matrací už ji mají skoro všechny) a já osobně bych ji doporučovala už jen z hygienických důvodů. Pokud je někdo astmatik jako můj syn, doporučuju mít potah matrace z bavlny. Dá se prát i při 90° a je velmi vhodný i pro alergiky.

Matrace do postele pro zdravé spaní Adresa : http://postele-eshop.cz/
Kategorie: Jiné
Klíčová slova: matrace,postele,terasy
Uloženo: 06.06.2011
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde