Pilotní výcvik

Udělat si v dnešní době leteckou licenci a získat pilotní průkaz není tak obtížné, jak by se na první pohled mohlo zdát. Poradíme vám – přehledně, ve čtyřech bodech.


Také vás nebaví trávení volných večerů u televize a víkendové výlety stále na ta samá místa? Což takhle udělat si pilotní průkaz a každý víkend si jít prostě trochu zalétat?

Připadá vám to příliš šílené a neuskutečnitelné? Profesionálové z letecké školy Fly For Fun vás přesvědčí o opaku – vždyť získat pilotní licenci na ultralehká letadla je pouze o něco dražší než obyčejný řidičák. Ano, dopravní pilot zaplatí za svůj kurz téměř čtvrt milionu, ale na vlastní Boeing si zřejmě jen tak rychle nenašetříte.

Létání s letadly lehčími než vzduch vás rozhodně nezruinuje, podobně jako jakýkoliv jiný normální koníček.

1. Nutné předpoklady

Především – pilot musí být zdravý. Osvědčení o tomto stavu získáte od vybraných sportovních lékařů. Také vám musí být minimálně 15 let. Pokud splňujete tyto dvě podmínky, dané zákonem, musíte ještě absolvovat pilotní výcvik – v předepsané délce.

2. Pilotní výcvik

Najděte si profesionální leteckou školu s tradicí, řadou pozitivních referencí a se zkušenými instruktory. Pokud absolvujete autoškolu na staré fábii, moc si jí neužijete, ale pokud budete zkoušet pilotní výcvik na nedostatečně udržovaných letadlech, může to skončit katastrofou.

Ty opravdu nejlepší školy vám nabízí před samotným kurzem možnost absolvovat předváděcí let – rozhodně této možnosti využijte – seznámíte se nejen s instruktory, ale poznáte také zázemí a vybavení.

3. Učíme se létat!

Konečně! Po absolvování teoretické části výcviku, kde se dozvíte spoustu zajímavých informací například o meteorologii, navigaci, leteckých přístrojích atd., přijde váš první let. Usednete do kokpitu a s instruktorem se poprvé odlepíte ze země. Je to opravdu úžasný pocit.

V ceně pilotního kurzu máte celkem 20 hodin strávených ve vzduchu – už během kurzu tedy nalétáte více, než běžný člověk za několik let.

4. Závěrečné zkoušky

Ty absolvujete po ukončení celého výcviku pod dohledem komisaře z Letecké amatérské asociace (LAA) ČR. A je hotovo.

Právě jste získali pilotní průkaz. Gratulujeme. Přijďte si k nám zalétat!

Více informací o tom, jak získat pilotní průkaz na www.flyforfun.cz


Pilotní výcvik Adresa : http://www.flyforfun.cz
Kategorie: Jiné
Klíčová slova: pilotní výcvik,pilotní průkaz
Uloženo: 17.05.2011
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde