Adrenalinové dárky k narozeninám

Adrenalinové dárky k narozeninám

Aristoteles řekl, že se k přátelům máme chovat tak, je chceme, aby se oni chovali k nám. A měl, jak to u filozofů občas bývá, pravdu. Kolik z nás by chtělo na narozeniny dostat nějakou bezcennou věcičku, kterou hned po oslavě založí do skříně a vytáhne až při stěhování? Ale i navzdory tomu jsou naše skříně plné pohledů a různých vtipných dárkových kartiček, na kterých nám nějaký blíže neidentifikovatelný usměvavý tvor přeje všechno nejlepší. Hned za nimi se válí množství sošek, plyšáků či prázdných láhví od drahého alkoholu.
Proč to nezměnit? Proč si nezačít dávat dárky, které nezaberou ani centimetr čtvereční na polici, ale za to se stanou vzpomínkou, na kterou budeme myslet ještě hodně dlouho po tom, co naše oslava skončí?
Proč třeba nedopřát příteli adrenalinový dárek k narozeninám ? Možnost překonat sám sebe, zkusit dosud nevyzkoušené, naučit se nové věci? V dnešní době si stále víc lidí uvědomuje, že hmotné věci nepřeváží vědomosti, znalosti a prožité zážitky. A podle toho vybírají i dárky. Dárky, které nám dají mnohem víc, než stojan na dvd-čka či láhev whisky.
Stále častěji se při blahopřání oslavenci odevzdává poukaz nebo pozvánka na sportovní, relaxační či turistickou aktivitu. Bývá dobrým zvykem, že poukaz je určen pro dvě osoby. První důvod je ten, že přeci jen ať je konkrétní aktivita jakkoliv zajímavá, tak ve dvojici bude mnohem zábavnější. A tak má oslavenec možnost vzít sebou přítelkyni, holku, z které doufá, že časem přítelkyně bude, nebo nějakého svého kamaráda.
A to je taky druhý důvod, proč je dobré dát poukaz pro dva lidi. Co když tím kamarádem budete vy? Co když si vybere vás? Tak si vychutnáte adrenalinový dárek k narozeninám spolu. Poslední problém je, jakou aktivitu vybrat?K dispozici máme více či méně náročných pohybových činností, které vám zvednou adrenalin v krvi. Jestli váš kamarád patří do skupiny neohrožených sportovců, který rád posouvá hranice svých možností, proč mu v tom neposkytnout pomocnou ruku? Určitě ho potěší možnost lezení ledopádů. Jedná se o sport, který se dá praktikovat jen při nízkých teplotách, ale i navzdory tomu se lezec netřese zimou. Krev v těle mu rozproudí nejen adrenalin a fyzická námaha, ale i ta nádhera živlu spoutaného mrazem.
Další možností je lezení po skalách, při kterých se člověk centimetr za centimetrem posouvá k vytouženému cíli. Ruka, noha, ruka… K vrcholu, odkud uvidí celý svět jako na dlani, ležící mu u nohou. Nebo u nás stále ještě trochu neznáme lezení ferat. Feraty jsou zajištěné cesty nacházející se ve velmi náročném horském terénu, vybavené bezpečnostními prvky jako jsou jistící lana, železné stupačky, řetěze, žebříky a lávky, které se postarají o to, že nemusíte byt profesionálním lezcem, a můžete si i tak výlet užít.Pro milovníky výšek, opravdových výšek, je možnost zkusit seskok padákem či bungee jumping. Podívat se dolů na svět z větší či menší výšky, rozevřít ruce a skočit. Skočit do prázdna, které letí kolem nás a sviští nám v uších. Letí kolem nás a rozbuší naše srdce na nejvyšší frekvenci.Další příležitostí, určenou zvláště těm, kteří ještě nevyrostli z dětských snů, je možnost zahrát si na vojáka. Co tak zažít den plný paintballových či airsoftových bitev?
Pomalu se plazit hustým porostem za nepřítelem. Potichu a opatrně. Prozrazení znamená smrt. Hluk znamená prozrazení. Proto opatrně posouváte ruce i nohy dopředu a neustále při tom svíráte zbraň. Co kdyby? Náhoda nikdy nespí. Jestli vás někdo objeví, musíte být připraven jednat. Hlavně nezamrznout, říkáte si až do chvíle, než ucítíte dva nárazy do vašich zad. Dva výstřely. Dva výstřely od nepřítele, kterého jste neslyšeli, který se neprozradil, který vás právě zabil.
Ale to nic. Život jde dál. Hra jde dál.
Jestli to nestačí, není problém objednat tank či obrněný transportér a zkusit si, jaké to je ovládat takové „malinké“ a „neškodné“ monstrum. Nebo se proletět ve stíhačce, v nedokonalejším stroji, jaký lidská ruka vyrobila. K dispozici je též velké množství programů, které člověka naučí jak přežít v přírodě, jak se zachránit při nečekaném uvíznutí v divočině či jak se na výpravu do divočiny připravit. Pro ty nejvíc zocelené je tu možnost zúčastnit se nějaké „adventure race.“ Závodu s časem, kilometry a vlastními silami. Jsou to závody, při kterých se člověk musí nejen dostat do cíle, ale také překonat různé logické, matematické či sportovní úlohy, jenž ho prověří nejen z fyzické stránky, ale taky ukáží, jak dokáže myslet v situaci absolutního vyčerpání. Při těchto závodech se můžou sportovní disciplíny týkat kteréhokoliv sportu, a tak na nás může čekat plávání, bruslení, běh, lezení, slaňovaní, skoky přes překážky či řeky nebo jámy, balancování na laně, plazení se jeskyněmi, pádlování v raftu či kanoi, šplhání se po stromech i ježdění na kole…
To však byl jen krátký výčet možností. V balíčku je jich o mnoho víc. Co tak zorbing, paragliding, jízda v terénním voze či v čtyřkolce, skákací boty, lukostřelba, střelba z palných zbraní, snowkiting, jízda na saních se spřežením… Výběr je takřka nekonečný. Stačí jen vědět, co láká vašeho kamaráda a co by chtěl zkusit. Co je to, po čem už dlouho tajně touží a chce zažít? Při výběru je třeba být opatrný. Není dobré nutit mu aktivitu, která ho neláká nebo dokonce takou, ze které má strach. To by poukaz dopadl stejně jak ta drahá kýčovitá lampa, kterou máte ve skříni.
Pokud se však znáte, tak víte jaký adrenalinový dárek k narozeninám . A jestli se trefíte, tak váš dárek bude tím, na který nikdy nezapomene. A co víte, možná vám konečně ostatní taky přestanou dávat oblečení, které se vám vůbec nehodí.
Adrenalinové dárky k narozeninám Adresa : http://www.zlutaraketa.cz
Kategorie: Jiné
Klíčová slova: Adrenalinové dárky k narozeninám
Uloženo: 01.04.2011
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde