Fotovoltaická elektrárna Dubno

Otevření nové fotovoltaické elektrárny u obce Dubno na Příbramsku provází zajímavý fakt; tento moderní 0,75 MWp komplex byl vystavěn, zprovozněn a úspěšně spuštěn na brownfieldu – na místě dřívější skládky směsného odpadu. Jedná se o plochu, která svou povahou nemohla být použita k zemědělským účelům či k bydlení. FVE Dubno tak jasně narušuje zaběhlou a často mylnou představu, že fotovoltaické elektrárny pouze zabírají zemědělskou půdu a prostor pro zemědělskou produkci.

Tato plocha o rozloze 1,7 hektaru byla od samého začátku výstavby FVE teoreticky nepoužitelná k jakýmkoli jiným účelům. Myšlenka zástavby nebo kompletní revitalizace kontaminované půdy není v krátkém časovém horizontu možná. Přesto je i takto zničené místo vhodné k vybudování něčeho, co přináší pozitivní efekt a ideální využití takto poničené půdy. Ekonomický a ekologický potenciál tohoto území je tak znovu obnoven a ideálně využit.

Za výstavbou této fotovoltaické elektrárny stojí akciová společnost EFEKTIM, která je současně realizátorem i investorem této solární elektrárny. EFEKTIM je společnost s více než čtyřicetiletou tradicí. EFEKTIM patří mezi přední společnosti specializující se na projektování, realizaci a servis fotovoltaických, větrných, vodních a spalovacích plynových elektráren. Působí po celé Evropě, v Africe, na Blízkém východě a nově i v USA. Je renomovaným odborníkem v oblasti engineeringu, projektování, optimalizace, výstavby, zajištění financování, testování a následného servisu a monitoringu FVE.

Na celou výstavbu fotovoltaické elektrárny Dubno bylo použito 4 212 vysoce účinných fotovoltaických panelů PhonoSolar HEC+ PS190 na pevné konstrukci. Fotovoltaické panely PhonoSolar byly pro výstavbu elektrárny Dubno vybrány především díky špičkové kvalitě a výborné ceně. Komplex zaujímá plochu o rozloze 1,5 hektaru, kterou si investor k tomuto účelu dlouhodobě pronajal.

Phonosolar je přední světovou značkou v solární energetice. Pod touto značkou se vyrábějí kvalitní solární panely a technologie pro fotovoltaické elektrárny. Za roky svého působení si značka PhonoSolar vydobyla silnou pozici mezi zákazníky ve světě i v tuzemsku.
Fotovoltaická elektrárna Dubno Adresa : http://www.phonosolar.cz
Kategorie: Jiné
Klíčová slova: Phonosolar
Uloženo: 07.02.2011
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde