Aukce Elevo - poptávky nabídky dražby

Aukční systém Elevo funguje na principu vyhlašování aukčních poptávek či nabídek.

Uživatel si připraví aukci, kterou vyhlásí k určitému dni a času. Přičemž může stanovit vlastnosti aukce jako například zda-li jde o aukci veřejnou (přístupnou všem uživatelům) nebo soukromou (pouze pro pozvané), jestli si přeje individuálně schvalovat účast jednotlivých zájemců nebo nikoliv atp.

Ve stanovený okamžik je aukce zahájena a začíná soutěžení aukčních položek. Zadavatel může pozorovat přítomné účastníky, ale účastníci navzájem se nevidí (anonymita mezi účastníky = zamezení dohod). Aukce probíhá stanovený minimální čas, po kterém se přechází na opakovací kola (viz níže).

Nepadají-li nové nabídky, aukce je ukončena a zadavatel si může prohlédnout podrobné výsledky aukce.


V čem je jedinečné?


Největší přednost Eleva spočívá v samotném průběhu aukčního soutěžení, které se odehrává v reálném čase. Znamená to, že jak zadavatel tak účastníci mají okamžitý přehled o aktuálním stavu soutěžních nabídek u jednotlivých aukčních položek.

Zadavatel vidí aktuálně nejlepší nabídku u jednotlivých položek aukce, včetně jména účastníka, který ji učinil. Naproti tomu účastník může pozorovat pouze nejlepší nabídku.


Opakovací kolo nabídek


Těžiště efektivity aukcí pořádaných v Elevu spočívá ve funkci, která se nazývá opakovací kolo. Tato funkce zaručuje dosažení maximálních možných úspor nebo zisků tím, že opakovaně posunuje konec aukce v případě, že účastníci podávají lepší nabídky.


Příklad z průběhu aukčního soutěžení



Aukce končí za 1 minutu, opakovací kolo je stanoveno na 1 minutu a 30 sekund. V okamžiku, kdy některý z účastníků učiní novou nabídku u aukční položky, nastavuje se čas do konce aukce na 1 minutu a 30 sekund, tedy na interval opakovacího kola.
Aukce Elevo - poptávky nabídky dražby Adresa : http://www.elevo.cz
Kategorie: Internet, email, služby
Klíčová slova: Aukce, aukce online, poptávky, nabídky, dražby
Uloženo: 24.08.2011
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: Anketní­ systém - ankety, nástěnky, vzkazní­ky zdarma.

 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde